Σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας αναφέρονται τα εξής: "Η καθολική συμμετοχή στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου κατέδειξε περίτρανα την κάθετη και ευθεία αντίθεση, όχι ενός ή κάποιων κοινωνικών κι επαγγελματικών κλάδων αλλά ενός ολόκληρου λαού, στις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία έξι χρόνια. 

Η πρόταση της κυβέρνησης για την «αναμόρφωση» του ασφαλιστικού συστήματος είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το μεγάλο μήνυμα της 4ης Φεβρουαρίου είναι πως ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα, τα οποία μαθηματικά οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση και τη φτωχοποίηση. 

Από το «σεμνά και ταπεινά» και την «ήπια προσαρμογή» περάσαμε στο «λεφτά υπάρχουν» κι από τα «Ζάππεια» στο «σκίσιμο των μνημονίων». Εν τω μεταξύ τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων εξαϋλώθηκαν είτε μέσω των δομημένων ομολόγων είτε με το PSI. 

Και σήμερα επιχειρείται να δοθεί το τελειωτικό χτύπημα μέσω της φορολογίας, του ασφαλιστικού, της άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας και της μεταβίβασης των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά των distress funds.

Χθες ο ελληνικός λαός έστειλε προς κάθε κατεύθυνση ένα ηχηρό μήνυμα. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα φανεί αν και κατά πόσο οι παραλήπτες το έλαβαν σοβαρά υπόψη. Αν ναι, έχει καλώς. Αν όχι ο δρόμος για νέες δυναμικότερες αντιδράσεις έχει ήδη χαραχτεί".