Όλοι γνωρίζουν - και έχουν σπαταλήσει αρκετό χρόνο από τη ζωή τους παίζοντας - το Pac-Man, το παιχνίδι-φαινόμενο που από το 1980 μύησε εκατομμύρια κόσμου στα ηλεκτρονικά παιχνίδια για τον υπολογιστή. Σε αυτό, ο ομώνυμος ήρωας, μία κίτρινη σφαίρα με στόμα, κινείται ταχύτατα σε έναν λαβύρινθο και προσπαθεί να φάει όλα τα "τυράκια", προτού τον πιάσει ένα από τα "φαντάσματα" και επέλθει Game Over.

Φαντάζεστε τον αγαπημένο κίτρινο ήρωα αντί για την παραδοσιακή πίστα να τρέχει στο κέντρο της Λάρισας; Να ξεκινά από τον πεζόδρομο της Κούμα, να συνεχίζει στη Μεγάλου Αλεξάνδρου, να στρίβει τελευταία στιγμή στην Παπακυριαζή, ξεγλιστρώντας για στιγμές από το κόκκινο "φάντασμα" που τον καταδιώκει, και στο τέλος να μπαίνει στην Παπαναστασίου και να τερματίζει; 

Πλέον δεν χρειάζεται να το φανταστείτε, καθώς η Google το έκανε πραγματικότητα, χτίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μία παραλλαγή ενός διάσημου παιχνιδιού (πέρυσι επέλεξε τα Pokemon) μέσα στα Google Maps. Έτσι, μόνο για την Πρωταπριλιά ο καθένας μπορεί να καθορίσει την πίστα που ο Pac-Man θα παίξει το αέναο "κυνηγητό" με τα φαντάσματα προσπαθώντας να κερδίσει στο ομώνυμο παιχνίδι.

Το κέντρο της Λάρισας, λοιπόν, η συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, η Γιάννουλη ή όποιο άλλο σημείο του Νομού Λάρισας μπορεί πια να γίνει πίστα του παιχνιδιού Pac-Man, απλά πατώντας το νέο κουμπί που προστέθηκε στο κάτω μέρος του χάρτη.

Μπορείτε να το δοκιμάσετε εδώ.