Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με την πειραματική επιφύλαξη που χαρακτηρίζει κάθε τι καινούργιο, αλλά μετά από τις προηγούμενες επιτυχημένες φορές έχει πλέον καταστεί θεσμός.

Ένας θεσμός που οι εμπνευστές του, οι εκδότες και οι τακτικοί συνεργάτες του λογοτεχνικού περιοδικού “ΘΡΑΚΑ”, αισιοδοξούν να διαρκέσει και να διευρυνθεί όσο περισσότερο γίνεται. Χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ είναι το Περιοδικό πολιτιστικής αρθρογραφίας (diavasinet.gr)

Φιλοδοξία μας, λοιπόν, κοντά στην ημέρα αυτή της παγκόσμιας γιορτής της ποίησης δεν είναι μόνο να ακουστούν ποιήματα από ανθρώπους που κατάγονται από την Θεσσαλία, αλλά αντιθέτως (όπως έγινε και στα δύο προηγηθέντα φεστιβάλ) να φιλοξενούνται και ποιήτριες – ποιητές από άλλα μέρη της Ελλάδας έτσι ώστε το φεστιβάλ να έχει και έναν χαρακτήρα πανελλήνιο.

Στο τρίτο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης, που θα λάβει χώρα στις 21/03/15 στον πολυχώρο πολιτισμού “ΧΟΡΙΑΜΒΟΣ” (Λάρισα, Γαληνού 5), έχει την τιμητική της η πόλη της Δράμας και οι ποιητές της. Συνολικά συμμετέχουν στο φετινό φεστιβάλ οι κάτωθι :

Ελένη Αλεξίου

Χρύσα Αλεξίου

Αλέξανδρος Αραμπατζής

Ειρήνη Βακαλοπούλου

Θάνος Γωγος

Κατερίνα Ζησάκη

Στάθης Ιντζές

Γιώργος Κασαπίδης

Ειρήνη Καραγιαννίδου

Σταύρος Καρακωσταντάκης

Γεωργία Κολοβελώνη

Θανάσης Κριτσινιώτης

Κώστας Λάνταβος

Θεόδωρος Μπασιάκος

Σωτήρης Παστάκας

Δημήτρης Πέτρου

Γιώργης Σαράτσης

Δανάη Σιώζου

Πέτρος Σκυθιώτης

Κυριάκος Συφιλτζόγλου

Θανάσης Τζίκας

Λίνα Φυτιλή

Βάσω Χριστοδούλου