Ξεκινάει το 1ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου "Θεόδωρος Αγγελόπουλος" στη Λάρισα 30 Μαρτίου - 2 Απριλίου. Στην σημερινή  συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα του Περιφερειακού συμβουλίου, από την Kινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και το Γαλλικό Ινστιτούτο. επισημάνθηκαν τα ακόλουθα:

Ο κ. Αγοραστός δήλωσε χαρούμενος για την πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης χαιρετίζοντας την.  Σημείωσε πως  «O κινηματογραφος μας έχει χαρίσει μεγάλες χαρές και πολλές διακρίσεις. Το τετραήμερο από 30 Μαρτίου έως και 2 Απριλίου  η κινηματογραφική λέσχη,  πραγματοποιεί ένα μεγάλο αφιέρωμα σε ένα εξαιρετικό σκηνοθέτη τον Θεόδωρο Αγγελόπουλου. Έναν διάσημο σκηνοθέτη  ο οποίος  στις ταινίες του καταγράφει την ανθρώπινη περιπέτεια σε χρόνο και τόπο ελληνικό Είναι χρέος μας να στηρίξουμε αυτήν προσπάθεια, καθώς είναι ένα  πλούσιο θέαμα  με αποσπάσματα ταινιών , μουσική, φωτογραφικό υλικό για να τιμήσουμε την μνήμη του αγαπημένου μας Τεό. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον Δήμο Λαρισαίων για συντηρήσουμε την τέχνη και τον κινηματογράφο στην πόλη μας."

Ο κ. Πάνος Σάπκας δήλωσε «Τέσσερις μέρες γεμάτες Θεόδωρος Αγγελόπουλος. Χαίρομαι διότι από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε η κινηματογραφική λέσχη, αναβιώνει σωστά αυτό που λέγεται ποιοτικός κινηματογράφος. Η συνεργασία όλων των φορέων είναι σημαντικό καθώς ο πολιτισμός γίνεται υπόθεση όλης της πόλης. Να τονίσω επίσης πως υπάρχει η πρόταση της Κινηματογραφικής Λέσχης ώστε αυτά τα αφιερώματα να γίνουν θεσμός. Κάθε χρόνο δηλαδή να γίνεται ένα αφιέρωμα σε κάποιον δημιουργό. Πρόκειται για μια πρόταση που θα αγκαλιάσουμε."

 Η κ. Βουλγαράκη εκ μέρους του Γαλλικού Ινστιτούτου,σημείωσε  «Είναι η δεύτερη φορά που το Μορφωτικό ίδρυμα συμπράττει στην πόλη μας για τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο. Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Γαλλία. Είχε ενεργή συνεργασία με την υπηρεσία στην Ελλάδα. Ο Αγγελόπουλος είχε διακριθεί με το με το μετάλλιο της "Λεγεώνας της τιμής και των Γραμμάτων."

Η Λέσχη πέρασε φέτος στην δεύτερη φάση των εκδηλώσεων, δήλωσε ο Θάνος Μουκούλης, γραμματέας της Κινηματογραφικής λέσχης. « Ο Αγγελόπουλος είχε φίλους στη Λάρισα. Ερχόταν συχνά να παρακολουθήσει τις δράσεις τη κινηματογραφικής Λέσχης. Γινόταν μαραθώνιες συζητήσεις. Η Κινηματογραφική λέσχη έχει υποχρέωση να τιμήσει την μνήμη του Αγγελόπουλου."

Η κ. Τριανταφυλίδου Δέσποινα παρουσίασε το πρόγραμμα του αφιερώματος το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο. Περιλαμβάνει

Προβολή ταινιών:

Δευτέρα 30 Μαρτίου – » ο Θίασος» στις 8:00 μ.μ.

Τρίτη 31 Μαρτίου – » Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού» στις 8:00 μ.μ.

Τετάρτη 1 Απριλίου – » Το Βλέμμα του Οδυσσέα» στις 8:00 μ.μ.

Στην προβολή της Τετάρτης θα παρευρεθεί και θα μιλήσει η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου.

Ακολουθεί την Πέμπτη το κλείσιμο του αφιερώματος με μία τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του μεγάλου σκηνοθέτη στην οποία θα παρευρεθούν οι: Φοίβη Αγγελοπούλου, Χάρης Παπαδόπουλος -πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Στάθης Βαλούκος -θεωρητικός του κινηματογράφου, Κώστας Τσιάνος –σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεσσαλικού Θεάτρου και οι ηθοποιοί: Τάνια Παλαιολόγου, Βασίλης Κολοβός, Γιάννης Τότσικας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει ένα μουσικό ταξίδι στις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου με τους μουσικούς: Μαριάννα Ζάχου-τραγούδι, Θοδωρή Καρκατσέλα-πιάνο, Σπύρος Καβαλλιεράτος-κιθάρα, ενώ το αφιέρωμα θα κλείσει με την  προβολή του ντοκιμαντέρ της Μαργαρίτας Μαντά «Ταξίδι στην Αναπαράσταση».