«Στις εργατικές κατοικίες διαβιούν οικογένειες οι οποίες ανήκουν στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και η οικονομική τους κατάσταση έχει επιβαρυνθεί περαιτέρω από την κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας. Δεδομένης της αδυναμίας της πολιτείας να ανταποκριθεί σε θέματα οικονομικής φύσης, είναι θεμιτό, να δίνεται προτεραιότητα στην επίλυση εκκρεμοτήτων αυτών των κατοίκων, χωρίς οικονομικό κόστος». Τα παραπάνω επισημαίνει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο. 

Ο Θεσσαλός πολικός αναφέρεται ειδικότερα στην ανάγκη επίλυσης προβλημάτων που παρουσιάζονται στις νέες εργατικές κατοικίες Γαννούλης «Ανεμόμυλος», επικαλούμενος δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Λάρισας (εφημερίδα Ελευθερία στις 25 Οκτωβρίου και στις 15 Νοεμβρίου 2015). Όπως τονίζει «υπάρχουν εκκρεμότητες σε ότι αφορά στην απόδοση 42 κενών διαμερισμάτων, για τα οποία εκκρεμεί η κατανομή τους σε δικαιούχους λόγω διαδικασιών στη δικαιοσύνη. Επιπροσθέτως, μετά την μεταφορά του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ) στον ΟΑΕΔ, εκκρεμούν αποφάσεις που θα αποδώσουν την αίθουσα που προβλέπεται στον πολιτιστικό σύλλογο των κατοίκων καθώς και τα οικήματα που προορίζονται για καταστήματα».

Για το λόγο αυτό και ο κ. Χαρακόπουλος ζητά την επίσπευση των διαδικασιών που θα επιτρέψουν την απόδοση των κενών κατοικιών στους νόμιμους δικαιούχους. Επίσης, θέτει το ζήτημα της επίσπευσης των διαδικασιών στον ΟΑΕΔ, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο η αίθουσα για τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο όσο και τα καταστήματα που έχουν προβλεφθεί, καθότι αυτό εξυπηρετεί πολλαπλά τους κατοίκους των ανωτέρω εργατικών κατοικιών.

Ο πρώην υπουργός καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «η επίλυση των παραπάνω προβλημάτων, θα τονώσει την περιοχή και ενδεχόμενα θα δώσει διεξόδους και λύσεις στην οικονομική κατάσταση των κατοίκων, αποτελώντας παράλληλα κίνητρο για ζωηρότερο ενδιαφέρον από την πλευρά της δημοτικής αρχής να ανταποκριθεί στα αιτήματα για καλύτερο φωτισμό του δρόμου προς Γιάννουλη, με την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη και οδική σήμανση».