Με αφορμή την κατάληψη που πραγματοποίησαν σήμερα οι τευτλοπαραγωγοί στα γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Παπαδόπουλος, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και αγρότης από την Λάρισα, δήλωσε τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό των τευτλοπαραγωγών, αλλά και των εργαζομένων που αγωνίζονται για το μέλλον της ΕΒΖ. Σήμερα οι παραγωγοί πραγματοποίησαν κατάληψη στα γραφεία της Βιομηχανίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς παρά τις υποσχέσεις δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τα 18 εκατ. ευρώ για τους 532.000 τόνους τεύτλων που παρέδωσαν.

Παράλληλα, πριν από λίγες μέρες οι εργαζόμενοι του τελευταίου ανοιχτού εργοστασίου της Πυλαίας μπλόκαραν με την κινητοποίησή τους τη διαδικασία δέσμευσης ολόκληρης σχεδόν της ποσότητας ζάχαρης (49.000 τόνοι ελληνικής ζάχαρης από τους 56.000 τόνους συνολικά) από την Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να χορηγήσει δάνειο στη βιομηχανία ύψους 11 εκατ. ευρώ.

Θα στηρίξουμε τους αγώνες παραγωγών και εργαζομένων, γιατί η ΕΒΖ θα πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία της υπό δημόσιο έλεγχο, στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας με έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα.»