Το Σ.Ω.Λ και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων συνδιοργανώνουν μουσικές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

«Μουσικά Χριστούγεννα με το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας» θα γίνουν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Πρόκειται να εμφανιστούν τα Μουσικά & Φωνητικά Σύνολα του ωδείου:

Φυτώριο Παιδικής Χορωδίας, Παιδική Χορωδία, Μικτή Χορωδία και Ορχήστρα. (υπεύθυνος: Νίκος Στ. Ευθυμιάδης). Παιδική Ορχήστρα «Solartino» (υπεύθυνη: Ελεάνα Βλιτσάκη). Σύνολο Πνευστών (υπεύθυνη: Σάντρα Αποστολοπούλου). Σύνολο Κιθάρας & Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής (υπεύθυνος: Χρήστος Καλαμπούκας).  

Το Σ.Ω.Λ. συνεχίζει τις εορταστικές εμφανίσεις με την συναυλία «Baroque….Swinging Christmas» του Φωνητικού Συνόλου «Solartissimo» υπό την καθοδήγηση του Νίκου Στ. Ευθυμιάδη την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 21:00 στο θέατρο ΟΥΗΛ. Θα εμφανιστεί το Σύνολο Εγχόρδων του Σ.Ω.Λ. το οποίο θα ερμηνεύσει το Χριστουγεννιάτικο κοντσέρτο του A. Corelli καθώς και αποσπάσματα από την δεύτερη σουίτα για φλάουτο και έγχορδα του J.S.Bach με σολίστ την καθηγήτρια του Σ.Ω.Λ κα Σάντρα Αποστολοπούλου. Στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν διασκευές Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών σε μοντέρνο στιλ τα οποία θα αποδώσει το φωνητικό σύνολο «Solartissimo» υπό την συνοδεία οργανικού συνόλου αποτελούμενο από καθηγητές του Σ.Ω.Λ 

 Τέλος στο γιορτινό κέντρο της πόλης θα εμφανιστεί το Σύνολο Πνευστών την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στη 13:00 υπό την καθοδήγηση της Σάντρας Αποστολοπούλου. Ενώ την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου στην πλατεία ταχυδρομείου θα ηχήσουν ύμνοι και κάλαντα Χριστουγέννων από το Σύνολο Κιθάρας στις 11:00 και το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής στις 11:30 υπό την καθοδήγηση του Χρήστου Καλαμπούκα.