Οδηγίες για την κατάργηση της αργίας της γιορτής των Τριών Ιεραρχών, απέστειλε στα σχολεία το Υπουργείο παιδείας, στις οποίες αναφέρει ότι την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου  τα νηπιαγωγεία δε θα λειτουργήσουν και το διδακτικό προσωπικό τους θα πάρει μέρος στον εκκλησιασμό και στις σχετικές εκδηλώσεις, της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής.

Η χρονική διάρκεια και ο τρόπος εορτασμού των εκδηλώσεων στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας θα καθοριστούν από το Σύλλογο Διδασκόντων, ενώ οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και θα αποχωρήσουν με τους άλλους μαθητές. 

Η Περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, για τη γιορτή των  Τριών Ιεραρχών προστατών της παιδείας και των γραμμάτων, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις ως εξής:

-Πέμπτη 29 Ιανουαρίου: 

Πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία στον ιερό ναό του Aγίου Αχιλλίου. Ώρα έναρξης του εσπερινού 17.00. Την Α’/θμια Εκπ/ση θα εκπροσωπήσει το 27ο Δημοτικό και την Β’/θμια Εκπ/ση θα εκπροσωπήσουν τα σχολεία: 1ο Γυμνάσιο, 4ο Λύκειο, Iδιωτικό Γυμνάσιο- Λύκειο Ράπτου, Εσπερινό Γυμνάσιο και Εσπερινό Λύκειο. Τον εσπερινό καλούνται να παρακολουθήσουν οι διευθυντές και το διδακτικό προσωπικό όλων των σχολείων της Λάρισας.

-Παρασκευή 30 Ιανουαρίου:

 Όρθρος, Θεία λειτουργία και δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Αχιλλίου, με την παρουσία των επισήμων και των αρχών της πόλης. Έναρξη δοξολογίας 10.00. Την Α’/θμια Εκπ/ση θα εκπροσωπήσουν τα 4ο και 37ο Δημοτικά Σχολεία και την Β’/θμια Εκπ/ση θα εκπροσωπήσουν τα σχολεία: 1ο Γυμνάσιο, 4ο Λύκειο Λάρισας και Iδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ράπτου. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Αγορίτσας Χρήστος, προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Τα σχολεία Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης στη Λάρισα, θα εκκλησιασθούν στους ενοριακούς ναούς.