Αρνητική ψήφο έκπληξη επιφύλαξε για την κυβέρνηση η βουλευτής Λάρισας Άννα Βαγενά, καθώς αρνήθηκε χθες βράδυ στη Βουλή να ψηφίσει κυβερνητική διάταξη για Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, κόντρα στη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου.

Πάντως το νομοσχέδιο με τη δέσμη των προαπαιτουμένων, στο πλαίσιο του μνημονίου, ψηφίστηκε τελικά από τα δύο κόμματα της πλειοψηφίας.  «Παρών» ψήφισε επί της αρχής το Ποτάμι, ενώ όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν.

Δεν ήταν όμως μόνο η Βαγενά. Ο πρόεδρος των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ Π. Καμμένος και όλοι οι βουλευτές του κόμματός του, πλην της κ. Ελενας Κουντουρά που είπε «ναι», καταψήφισαν επίσης άρθρο του νομοσχεδίου μέσω του οποίου ρυθμίζονται φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα του Μεγάρου Μουσικής. Κατά τάχθηκαν, επίσης,  και η Σοφία Βούλτεψη (Ν.Δ.). Το μίνι αντάρτικο, πάντως, δεν είχε αρνητική επίπτωση, αφού το υπερψήφισαν εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, και η Ενωση Κεντρώων. Στα αξιοσημείωτα για την κυβέρνηση ήταν η απουσία του Ν. Νικολόπουλου από την ψηφοφορία.