Σοβαρά υπονοούμενα για την λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας άφησε ο γιατρός και μέλος της Ομοσπονδίας Λάμπρος Καραγεώργος.

Στην ανακοίνωση στην οποία εξέδωσε, αφού αναφέρει ότι στη συγκεκριμένη κλινική υπηρετούν σήμερα μόλις τέσσερις γιατροί ΕΣΥ και ένας καθηγητής - διευθυντής και έκλεισαν πρόσφατα τα εξωτερικά ιατρεία λόγω ελλείψεως γιατρών και συνεχίζει λέγοντας ότι: στο πρόγραμμα εφημέρευσης για τον Φεβρουάριο, οι μισές ημέρες καλύπτονται από γιατρούς σε εφημερία ετοιμότητας, που σημαίνει ότι ο γιατρός δεν έχει καμία υποχρέωση να βρίσκεται στην κλινική παρά μόνο να βρίσκεται εντός του νομού, και να προσέρχεται όταν καλείται. Δηλαδή για την περίπτωση του Νομού μας σε …μία ώρα και 30΄. Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που η γρίπη ειδικά στις μικρές ηλικίες «θερίζει».

Εκείνο όμως που είναι πιο σοβαρό είναι το γεγονός ότι ο κ. Καραγιώργος μιλώντας στη «Θεσσαλία τηλεόραση» άφησε υπονοούμενα για τους πρόσφατους θανάτους μικρών παιδιών το τελευταίο χρονικό διάστημα στη συγκεκριμένη κλινική. Μάλιστα, έκανε έκκληση στην εισαγγελική Αρχή να ερευνήσει το ζήτημα και δήλωσε πρόθυμος να καταθέσει όσα γνωρίζει. Η διοίκηση του νοσοκομείου και η Δικαιοσύνη έχουν τον λόγο…