Το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκηρύσσει για 12η συνεχή χρονιά Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής: Παιδαγωγικό Παιχνίδι και Παιδαγωγικό Υλικό στην πρώτη παιδική ηλικία», για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Η εισαγωγή στο εν λόγω μεταπτυχιακό πραγματοποιείται με εξετάσεις και το συνολικό κόστος των διδάκτρων ανέρχεται στα 2.000 ευρώ. Με τον παρεχόμενο τίτλο σπουδών κατοχυρώνεται η παιδαγωγική επάρκεια. Αιτήσεις κατατίθενται από τις 3 Μαρτίου έως και τις 30 Απριλίου.

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) ορίζεται σε τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα (τρία διδακτικά εξάμηνα και ένα εξάμηνο για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας). Tα μαθήματα πραγματοποιούνται δυο εργάσιμες ημέρες την εβδομάδα (απογευματινές ώρες) και η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική (συνήθως Τρίτη και Τετάρτη ή Τετάρτη και Πέμπτη, ανάλογα με το έτος σπουδών).

Στο ΠΜΣ θα γίνουν δεκτοί, μετά από εισαγωγικές εξετάσεις και επιλογή, είκοσι (20) πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων, της ημεδαπής ή της αλλοδαπής και απόφοιτοι Τμημάτων ΤΕΙ.

Τα δίδακτρα για κάθε εξάμηνο σπουδών ανέρχονται στα 500€ [συνολικό ύψος διδάκτρων 2.000€], τα οποία καταβάλλονται με την έναρξη κάθε εξαμήνου σπουδών.

Newsbeast.gr