Λύσεις σε ζητήματα μετακινήσεων θα δώσει η κυκλοφοριακή μελέτη που ξεκίνησε ήδη στη Λάρισα, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα  ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης στα πλαίσια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Ο κ. Καλογιάννης τόνισε πως τέτοια μελέτη έχει να υπάρξει  από το 1985, σημειώνοντας ότι αποτελεί σημαντικό εργαλείο, το οποίο ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Η μελέτη αστικής κινητικότητας όπως ονομάζεται αφορά την προσπάθεια του δήμου για να οριστούν τα σημεία  πεζοδρόμησης , τα σημεία  ποδηλατοδρόμων, καθώς και  ο τρόπος μετακίνησης των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων έκανε έκκληση στους πολίτες της Λάρισας, να συμμετέχουν στην προσπάθεια του δήμου συμπληρώνοντας τα ερωτηματολόγια που διακινούνται για 15 μέρες, απαντώντας και δίνοντας προτάσεις.

Η μελέτη θα έχει πέρας το επόμενο καλοκαίρι, οπότε και θα υπάρχει μια συνολική αποτίμηση για τις απαραίτητες παρεμβάσεις που θα πραγματοποιήσει η δημοτική αρχή

“Μετρήσιμα αποτέλεσμα εξοικονόμησης ενέργειας θα έχουμε από την συγκεκριμένη μελέτη”, δήλωσε από την μεριά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Αστικής Ανάπτυξης και υποδομών δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρης Μαβίδης, ενώ σημείωσε πως πρόκειται για σημαντική μελέτη που “θα εκτρέψει την κυκλοφορία από το αυτοκίνητο, στη πεζή κυκλοφορία” 

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα  με την διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων κ Ευαγγελία Γιοβρή η μελέτη χρηματοδοτείται από το Κέντρο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στα πλαίσια του προγράμματος “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ”, με στόχο να πραγματοποιηθούν έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ που θα βελτιώσουν την ποιότητα του περιβάλλοντος της πόλης και θα συμβάλλουν στην επίλυση του κυκλοφοριακού.

Για την  συγκεκριμένη πρωτοβουλία η δημοτική αρχή έχει αξιοποιήσει τις  δημοτικές κοινότητες για την διακίνηση του ερωτηματολόγιου, ενώ ταυτόχρονα στο site του δήμου υπάρχει η δυνατότητα συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου από τους πολίτες

Τέλος να συμπληρώσουμε πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για την λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης ειδικά στο κέντρο της πόλης.