Σε ισχυρό αθλητικό θεσμό για τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας έχει εξελιχθεί ο Ιπποκράτειος αγώνας δρόμου ο οποίος πραγματοποιείται φέτος για έκτη φορά την ερχόμενη Κυριακή 10 Μαΐου. Ο αγώνας πραγματοποιείται από το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τη συμμετοχή πλήθους φορέων, εθελοντικών οργανώσεων και χορηγών.

Για την επικείμενη διοργάνωση μάλιστα, προβλέπεται ρεκόρ συμμετοχής καθώς στη μεγάλη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων θα συμμετέχουν περί τους 850 δρομείς, ενώ στη μικρή διαδρομή για παιδιά και εφήβους πάνω από 400 άτομα.

Ο αγώνας περιλαμβάνει τη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων για τους ενήλικες και του ενός χιλιομέτρου για παιδιά και εφήβους με δωρεάν συμμετοχή. Η εκκίνηση του παιδικού αγώνα θα γίνει στις 9.30 το πρωί της Κυριακής και του μεγάλου αγώνα των 10 χιλιομέτρων, μισή ώρα αργότερα, στις 10 το πρωί.

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού του αγώνα των 10 χιλιομέτρων είναι το Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας σε μία προσπάθεια από τους διοργανωτές να συνδεθούν τα ιστορικά μνημεία της πόλης με την κοίτη του ποταμού Πηνειού, αναδεικνύοντας και μία διαφορετική όψη της Λάρισας.

Τα νούμερα συμμετοχής στους δρομείς, θα δίνονται από το Σάββατο από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα στο σημείο εκκίνησης του αγώνα.

Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Στη σημαντική συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνία αλλά και στην αμέριστη υλική και ηθική συμπαράσταση που πάντοτε προσφέρει  η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχοντας υποστηρίξει εκατοντάδες αθλητικές διοργανώσεις στην περιοχή, στάθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Αγοραστός δήλωσε τα εξής: Για 6η χρονιά ένας αγώνας δρόμου, λαϊκός αγώνας πόλης, συνδιοργανώνεται και φέτος με πρωτοβουλία του Συλλόγου των Μαραθωνοδρόμων αλλά και με τη βοήθεια όλων των εθελοντικών οργανώσεων, της Τροχαίας, τη στήριξη από τη Eurobank αλλά και από την «Θεσσαλία Security» και βέβαια έχει τη στήριξη της περιφέρειας Θεσσαλίας. Γιατί εμείς πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Πιστεύουμε στους αγώνες πόλης, γιατί δημιουργούν ένα περιβάλλον θετικό, μία διαφορετική συμμετοχική εικόνα και μία διέξοδο στο αδιέξοδο της σημερινής κατάστασης.

Παρόλη τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, παρόλη την οικονομική ασφυξία και τη ζημία που έχει πάθει η κοινωνία, εμείς συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με συμμάχους τους ανθρώπους των εθελοντικών οργανώσεων, τους μαραθωνοδρόμους και όλους όσοι καταβάλλουν προσπάθεια ούτως ώστε να μη διαταραχθεί η κοινωνική συνοχή.

Είναι ένας αγώνας που φέτος ξεπερνά κάθε προσδοκία με 850 δρομείς σε 10 χιλιόμετρα και 400 και πλέον παιδιά στο ένα χιλιόμετρο. Δημιουργείται μία ευχάριστη αθλητική ατμόσφαιρα αλλά αποστέλλεται κι ένα μήνυμα: ότι με συντονισμένες προσπάθειες και με στρατηγική, μπορούμε και πετυχαίνουμε πράγματα που αν τα φανταζόμασταν από την αρχή θα τα θεωρούσαμε ανέφικτα.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας λοιπόν, για να πετύχουμε το ανέφικτο. Αυτό είναι μήνυμα της κοινωνίας προς πολλούς αποδέκτες».

Ο ΑΠ. ΓΟΥΛΑΣ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας κ. Απόστολος Γούλας δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «ο αγώνας φέτος θα γίνει με ρεκόρ συμμετοχών ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Ο αγώνας είναι δωρεάν χωρίς να υστερεί κάτι σε παροχές, αφού θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ενώ θα δοθούν βαρύτιμα συλλεκτικά μετάλλια. Έχει γίνει μία μεγάλη συνεργασία και κινητοποίηση φορέων και ατόμων και αυτό είναι το σημαντικό που πρέπει να κρατήσουμε από αυτή τη διοργάνωση.»

Ο Γ. ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ

Ο υπεύθυνος διοργάνωσης του παιδικού αγώνα κ. Γιώργος Σεϊτανίδης, υπογράμμισε  μεταξύ άλλων πως «ο αγώνας αφορά παιδιά ηλικίας από 8 έως 12 ετών, ενώ για πρώτη φορά φέτος θα συμμετέχουν και παιδιά από 13 έως 16 ετών. Σημείο εκκίνησης ορίζεται το άγαλμα του Ιπποκράτη και σημείο τερματισμού το Αρχαίο Θέατρο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά, αρκεί να υπάρχει υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα. Οι γονείς μπορούν είτε να παραλάβουν τα νούμερα των παιδιών από το Σάββατο, διαφορετικά θα υπάρχει γραμματεία την ημέρα του αγώνα, από τις 8 έως τις 9 το πρωί, όπου εκεί θα μπορούν να παραλάβουν τις συμμετοχές. Σημειώνεται τέλος ότι και ο παιδικός αγώνας θα είναι με δωρεάν συμμετοχή».

Πέραν της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας συνδράμουν το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το  Σώμα  Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας, το «Vespa Club», ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος, η Ύπαιθρος Ζωή Λάρισας και οι Ποδηλατικές Δράσεις Λάρισας – μία λωρίδα. Εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων παρέστησαν επίσης στη σημερινή συνέντευξη τύπου.