"Το χειρότερο όλων είναι ότι στο πλαίσιο του νέου ‘‘αριστερού’’ Μνημονίου, το κυρίαρχο στοιχείο είναι η άγρια φορολόγηση του ιδιωτικού τομέα, που απειλεί να κατεδαφίσει οτιδήποτε είχε απομείνει όρθιο από την κρίση, και πρωτίστως τους υγιείς κλάδους που μας έδιναν ανάσα ελπίδας για το αύριο. Κι αυτό συμβαίνει λόγω των ψηφοθηρικών και κρατικιστικών αντιλήψεων των κυβερνώντων". Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτρη Αδάμ με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης της Κ.Ε.Ε.Ε. που διεξάγεται στη Λάρισα. 

Ο κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο Λουξεμβούργο, λόγω της συμμετοχής μου στην 54η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (COSAC) αναφέρει στο μήνυμά του ότι η Γενική Συνέλευση «πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα δυσχερή για τη χώρα και την επιχειρηματική κοινότητα συγκυρία. Ο λαϊκισμός, ο οποίος με τερατώδη ψεύδη και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα βρίσκεται στην εξουσία τους τελευταίους μήνες, οδήγησε τη χώρα εκ νέου στο βάλτο της ύφεσης. Η καταστροφή που υπέστη η οικονομία το προηγούμενο διάστημα είναι δύσκολο να υπολογιστεί, όμως καταγράφεται ανάγλυφα στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και στην μεταφορά δεκάδων χιλιάδων άλλων σε όμορες χώρες. Η ανεύθυνη τακτική επέφερε ένα συντριπτικό κτύπημα στον τραπεζικό κλάδο, αλλά και εν γένει στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Η αξιοπιστία της χώρας, η οποία με αργά και βασανιστικά βήματα είχε αρχίσει να αποκαθίσταται διολίσθησε σε τέτοιο βαθμό, που η Ελλάδα είναι εκτός του χάρτη των επενδυτικών πρωτοβουλιών». 

Ο Θεσσαλός πολιτικός καταλήγει τονίζοντας ότι «η αλλαγή πολιτικής είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη, κι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα πριν η βλάβη στην οικονομία καταστεί ανήκεστος. Για τούτο χρειάζεται συντονισμός και επιμονή από όλους τους εμπλεκόμενους. Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος έχει, όπως και στο παρελθόν, πρωτεύοντα ρόλο να παίξει ως προς τούτο».