«Πότε θα εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι από το υπουργείο Περιβάλλοντος ώστε να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο το έργο παρεμβάσεων στο δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων, αν έχει προκύψει πρόβλημα στη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου και ποιο είναι το πλάτος των αγροτικών παράδρομων» ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτηση στον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Πάνο Σκουρλέτη. Όπως αναφέρει ο Θεσσαλός πολιτικός «στη Νίκαια, έδρα του Δήμου Κιλελέρ, παραμένει εδώ και χρόνια άλυτο το σοβαρό πρόβλημα της διέλευσης οχημάτων μεγάλου όγκου, μέσα από τον οικισμό, καθώς η κεντρική της οδική αρτηρία είναι ταυτόχρονα και ο δρόμος που ενώνει τη Λάρισα με τα Φάρσαλα. Έτσι, η κίνηση των οχημάτων είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ πολλά βαρέα οχήματα για να αποφύγουν τα διόδια διέρχονται από το κέντρο της Νίκαιας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βιώνουν καθημερινά τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και τις αρνητικές συνέπειες από την επιβάρυνση του αστικού περιβάλλοντος με καυσαέρια και εκτεταμένη ηχορύπανση». Μάλιστα, παρατίθεται η πληροφορία ότι «για την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος υπήρξαν διαμαρτυρίες κατοίκων της Νίκαιας, (εφημερίδα «Ελευθερία» στις 04.11.2015), αλλά και των χωριών που βρίσκονται κατά μήκος της επαρχιακής οδού Λάρισας-Φαρσάλων». Καθίσταται λοιπόν προφανές πως «οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος θα υπάρξει όταν κατασκευαστεί ο δρόμος Λάρισα-Φάρσαλα με παράκαμψη της Νίκαιας. Όπως εξηγεί ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος “έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και επίκειται οριστικοποίηση των όρων από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας”». 

Ωστόσο, όπως τονίζει ο κ. Χαρακόπουλος «σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου κ. Ευάγγελου Μητρούσια (ΕΡΤ-23.11.2015) για την υλοποίηση του νέου οδικού δικτύου αναζητούνται πόροι ύψους 62 εκατομμυρίων ευρώ. Με βάση τα στοιχεία της μελέτης που φέρνει στη δημοσιότητα, “οι παρεμβάσεις θα γίνουν συνολικά σε μήκος 32 χιλιομέτρων εκ των οποίων τα 16 θα αφορούν τη νέα χάραξη και τα άλλα 16 χιλιόμετρα παρεμβάσεις στο ήδη υφιστάμενο οδικό δίκτυο. Η νέα χάραξη προβλέπει ο δρόμος να περνά έξω από τη Νίκαια, από τη δεξιά της πλευρά, καθώς πορευόμαστε από Λάρισα προς Φάρσαλα”. 

Παράλληλα, όμως, αν και υπάρχει πρόβλεψη για αγροτικούς παράδρομους σημειώνεται ότι “δεν κρίνονται ικανοποιητικοί σε ότι αφορά το πλάτος τους” και είναι επιβεβλημένη “η αναπροσαρμογή της μελέτης, προκειμένου να είναι περισσότερο λειτουργικοί”».