«Είναι απαράδεκτο την ώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα/Καμμένου επιβάλλει νέους φόρους σε όλες τις ζωντανές παραγωγικές ομάδες του τόπου και καρατομεί συντάξεις, την ώρα που η ανεργία καλπάζει και χιλιάδες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, κάποιοι να συνεχίζουν το φαγοπότι, με αμοιβές που προκαλούν ίλιγγο». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή ερώτηση που συνυπογράφει προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη, και με την οποία οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν ποιες είναι οι αμοιβές του Εκτελεστικού Προέδρου του ΔΣ, του Διευθύνοντος Συμβούλου καθώς και των Ανώτερων και Ανώτατων Διευθυντικών στελεχών των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ.).

Στην ερώτηση, με πρώτη υπογράφουσα τη βουλευτή Β΄ Αθηνών κ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία συνυπογράφουν 17 βουλευτές της ΝΔ γίνεται αναφορά σε δημοσιεύματα του τύπου, τον Ιούνιο του 2015, σύμφωνα με τα οποία, «η Γενική Συνέλευση του ομίλου των ΕΛ.ΠΕ. αποφάσισε να αυξήσει  τις ετήσιες αποδοχές του Προέδρου των ΕΛ.ΠΕ κατά 110.000 ευρώ ετησίως, δηλαδή από 170.000 ευρώ στα 280.000 ευρώ. Σύμφωνος με την παραπάνω αύξηση των αποδοχών ήταν και ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στη Γενική Συνέλευση, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών».

Στην συνέχεια υπενθυμίζεται ότι «την ανακοίνωση της παραπάνω απόφασης ακολούθησε ομοβροντία επικριτικών δηλώσεων από βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ο σάλος που προκλήθηκε ανάγκασε τελικά τον Πρόεδρο των ΕΛ.ΠΕ. να παραιτηθεί από την αύξηση στην αμοιβή του και από τα εκτελεστικά του καθήκοντα». Επίσης, «αξίζει να σημειωθεί, ότι το περιβάλλον του τότε Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωνε, ότι στη Γενική Συνέλευση των ΕΛ.ΠΕ. δεν παρίσταται το συγκεκριμένο Υπουργείο και ότι το Υ.Π.ΑΝ. δεν ρωτήθηκε και δεν ενέκρινε τις παραπάνω αμοιβές».

Τελικά, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια «το ΔΣ των ΕΛ.ΠΕ. συνεδρίασε στις 15.11.2015 και ενέκρινε τη μείωση των συνολικών ετήσιων αμοιβών του Εκτελεστικού Προέδρου του ΔΣ και του Διευθύνοντος Συμβούλου καθώς και των Ανώτερων και Ανώτατων Διευθυντικών στελεχών. Συγκεκριμένα: Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος μειώνουν τις σταθερές ετήσιες αμοιβές τους κατά 10% και τις μεταβλητές αμοιβές τους κατά 40%. Στο εξής, οι νέοι Γενικοί και Ανώτεροι Διευθυντές θα λαμβάνουν ετήσιες σταθερές αμοιβές μειωμένες κατά 15% από τους αντίστοιχους μέσους όρους που ισχύουν σήμερα».