«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει απτόητος τη γνωστή διγλωσσία του, επιχειρεί ακόμη και τώρα που πλέον οι μάσκες έχουν πέσει και ξεκινά να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε με δική του ευθύνη, να παίξει το ρόλο του ‘‘αντιστασιακού’’. Αντί να προχωρήσει με ανοιχτά χαρτιά, εμφανίζεται να κάνει αντιπολίτευση στον εαυτόν του, όπως στην περίπτωση των ιδιωτικοποιήσεων που σύμφωνα με όσα έχει υπογράψει είναι 23 και την ίδια ώρα στο πρόγραμμά του κάνει λόγο για μόλις 9. Το κρυφτούλι, όμως, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σοβαρευτούν, γιατί η χώρα συνεχίζει να βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί. Πληρώσαμε πολύ ακριβά τον καιροσκοπισμό και την ανευθυνότητά τους το πρώτο επτάμηνο της διακυβέρνησής τους. Ας μην το πληρώσουμε ακόμη ακριβότερα τη δεύτερη φορά». 

Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή σχετική ερώτηση που συνυπογράφει με βουλευτές της ΝΔ έπειτα από πρωτοβουλία της βουλευτού Επικρατείας του Κόμματος κας Νίκης Κεραμέως. Στην ερώτησή τους, που απευθύνεται προς τους κκ. υπουργούς οικονομίας, ανάπτυξης και τουρισμού, κ. Γεώργιο Σταθάκη, οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και επικρατείας, κ. Νικόλαο Παππά, οι βουλευτές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε, βάση του τρίτου μνημονίου, για την ιδιωτικοποίηση εικοσιτριών περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου που θα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός της επόμενης τριετίας. Ωστόσο, στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα κατά την προεκλογική περίοδο εκφράζεται απερίφραστα η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούσαν ταχύτατη εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού λαού», καθώς επρόκειτο για σκανδαλώδεις αναγκαστικές πωλήσεις. Στη συνέχεια, περιγράφεται το νέο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ως επίτευγμα της διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το οποίο περιλαμβάνει μόνον εννέα ιδιωτικοποιήσεις εντός της επόμενης τριετίας.  

Και οι βουλευτές καταλήγουν απευθυνόμενοι στους αρμόδιους υπουργούς ρωτώντας τους πως εξηγούν τη διαφορετική αποτύπωση των υποχρεώσεων της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, στον ψηφισμένο νόμο του κράτους και στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον ζητούν μια σαφή απάντηση αν η κυβέρνηση προτίθεται να προβεί στις 23 ιδιωτικοποιήσεις ή στο μειωμένο κατάλογο των 9 ιδιωτικοποιήσεων, για τις οποίες δεσμεύθηκαν με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.