Μια απόφαση που δίνει προσωρινή λύση στο πρόβλημα της κατανομής των μαθητών τριών σχολείων της Λάρισας σε Ανθούπολη και Νέα Πολιτεία ανακοινώθηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη. 

Σύμφωνα με την  απόφαση οι μαθητές της Γ’ τάξης του 15ου Γυμνασίου οι οποίοι κατοικούν  στην συνοικία της Ανθούπολης δεν θα συνεχίσουν από την νέα χρονιά  στο Λύκειο του ίδιου σχολείου αλλά να φοιτήσουν στο 7ο Λύκειο της Χαραυγής.

Στόχος είναι να λειτουργήσουν περισσότερες αίθουσες του 15ου   Γυμνασίου ώστε να μπορέσουν οι μαθητές του 42ου και 44ου δημοτικού σχολείου από την Νέα πολιτεία να κατανεμηθούν σωστά. 

Ο κ. Καλογιάννης πάντως επισήμανε πως το κλίμα που επικρατεί σχετικά με  το πρόβλημα των τριών σχολείων ανάμεσα στους γονείς πρέπει να εκτονωθεί, δηλώνοντας πως το «ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν πρέπει να υπάρχει». Πρέπει να γίνει κατανοητό  πως το 15ο δημοτικό σχολείο είναι σχολείο της Λάρισας και όχι σχολείο της Νέας πολιτείας, τόνισε ο κ. Καλογιάννης.

Επίσης έκανε εκκληση στους γονείς να σταματήσουν τiς αντιπαραθέσεις, καθώς έχει ενημερωθεί πως η ένταση  έχει οδηγήσει  στα όρια του bulling

Επίσης συζητήθηκε το θέμα του οικοπέδου στο στρατόπεδο Μπουγά, και άλλων αδόμητων χώρων, οι οποίοι θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα δόμησης που αντιμετωπίζει η Λάρισα.