Με επιτυχία έγινε χθες, Παρασκευή, το λαϊκό γλέντι των  Κομματικών Οργάνωσεων του 3ου Διαμερίσματος Λάρισας  του ΚΚΕ στην αυλή  του Πολιτιστικού Κέντρου – ΚΑΠΗ Αγ. Γεωργίου. Κι ήταν ένα πραγματικό λαϊκό γλέντι, με πλούσιο φαγητό, κρασί, μουσική και τραγούδι, οργανωμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια χάρη στο μεράκι και την προσφορά φίλων και συντρόφων. Με κέφι και συντροφικότητα, οι κομμουνιστές και οι φίλοι τους έδειξαν πως οι αγώνες και η λαχτάρα για ζωή είναι οι δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος.

Την ομιλία πραγματοποίησε η Δήμητρα Σίσκου, γραμματέας της ΚΟΒ Αγ. Κωνσταντίνου- Σουφλαρίων, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Όσο περνάνε οι μέρες, ο εκβιασμός προς το λαό από την πλευρά της κυβέρνησης θα εντείνεται, προκειμένου να αποδεχτεί ως «θείο δώρο» το νέο αντιλαϊκό σχέδιο συμφωνίας, την πρόταση δηλαδή που έχει ήδη καταθέσει προς τους εταίρους της ενισχυμένη με μερικά επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα. Ολους αυτούς τους μήνες, ζούμε μια διαδικασία συστηματικής συμπίεσης ακόμα πιο κάτω των απαιτήσεων και των προσδοκιών της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ηδη από την προεκλογική περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ δούλεψε συστηματικά, ώστε οι εργαζόμενοι και τα φτωχά - λαϊκά στρώματα να φτάσουν στις κάλπες με τη λογική του μικρότερου κακού, με αποψιλωμένες απαιτήσεις, προσαρμοσμένες στις δυνατότητες μιας διαπραγμάτευσης, που θα γινόταν με στόχο την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου παρ' όλο που αυτό κρυβόταν τεχνηέντως πίσω από εύηχα συνθήματα. Ταυτόχρονα περιόριζε τις όποιες προσδοκίες των εργαζομένων στα λίγα ψίχουλα που υπήρχαν στο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. 

Πριν προλάβει ο λαός να συνειδητοποιήσει πως ανάκτηση όλων όσα έχασε στην κρίση δεν θα δει ούτε στη δευτέρα παρουσία, ήρθε και η κορύφωση των προηγούμενων ημερών. Προβάλλοντας ως μπαμπούλα το πράγματι αντιλαϊκό σχέδιο προτάσεων των δανειστών, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καλεί το λαό να αποδεχτεί και να στηρίξει το δικό της αντιλαϊκό σχέδιο, το οποίο πάνω στα προηγούμενα αντιλαϊκά μέτρα φορτώνει και καινούργια! Το επιχείρημα είναι τώρα: «Να κάνει υπομονή ο λαός, θα έρθουν δύσκολα μέτρα, αλλά όχι σαν αυτά που μας ζητούσαν - λες και αυτό έχει καμιά σημασία - μέχρι να έρθει η μεγάλη συμφωνία και η ανάκαμψη»!

Θέλουν το λαό και το κίνημά του, άλλοτε χειροκροτητή, κι άλλοτε να υποκύπτει στους εκβιασμούς για να αποδεχτεί τις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες που ετοιμάζουν.

Ο λαός πρέπει να θέσει τις δικές του κόκκινες γραμμές, να χαράξει τη δική του γραμμή πάλης.

Αυτές οι κόκκινες γραμμές ούτε ταυτίζονται, ούτε συγκλίνουν, ούτε τέμνονται με την κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης και των δανειστών, αλλά και των άλλων κομμάτων, που είναι η στρατηγική της ΕΕ, η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, με το λαό δεμένο χειροπόδαρα.

Ο λαός μας μπορεί να αντιτάξει τη μεγάλη δύναμή του που δεν την έχει χρησιμοποιήσει έως τώρα, που την έβαλε σε δεύτερη μοίρα. Η δύναμή του βρίσκεται πρώτα από όλα στην οργάνωση, στην ταξική πάλη, στον ανυποχώρητο αγώνα για να ανακτηθούν οι απώλειες, στην προετοιμασία και οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, άμεσα, τώρα, για να διεκδικήσουμε κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων.

Η δύναμη των αγώνων πολλαπλασιάζεται και φέρνει κάποια αποτελέσματα μόνο όταν αναπτύσσεται και εξελίσσεται, μέσα από την ίδια την πείρα των εργαζομένων, σε αγώνα αμφισβήτησης της εξουσίας των μονοπωλίων, της ΕΕ, και του ΝΑΤΟ.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση παλεύει το ΚΚΕ.

Για να δοθεί οριστική λύση υπέρ του λαού, που σημαίνει οριστική και μόνιμη κάλυψη όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και ολόπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου, απαιτείται πραγματική ρήξη. Ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους.

Ρήξη σημαίνει η εργατική τάξη με τα λαϊκά στρώματα να έρθουν στην εξουσία, τα μέσα παραγωγής να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία, η παραγωγή και οι κοινωνικές υπηρεσίες να σχεδιάζονται κεντρικά, επιστημονικά, να πραγματοποιούνται με εργατικό έλεγχο και με κριτήριο τη λαϊκή ευημερία.

Σ' αυτόν τον αγώνα σάς καλούμε να συναντηθείτε με το ΚΚΕ στον αγώνα και το κίνημα, με ό,τι επιφυλάξεις έχει ο καθένας και η καθεμιά για επιμέρους θέσεις του. Να ξανασυναντηθούμε στους λαϊκούς αγώνες, ενάντια στο νέο μνημόνιο - συμφωνία. Αυτός είναι ο δρόμος μιας πραγματικά περήφανης κι αξιοπρεπούς για το λαό στάσης».