Οταν ο Αλέξης Κούγιας επισκέφτηκε το AEL FC Arena ως πρόεδρος της Παναχαϊκής, η Λάρισα είχε μόλις υποβιβαστεί από τη Super League. Εντυπωσιασμένος από το νεότευκτο και υπερσύγχρονο γήπεδο, είχε χαρακτηρίσει «ευλογημένο» όποιον βρίσκεται στη διοίκηση της ΑΕΛ.

Τέσσερα χρόνια μετά, ο γνωστός δικηγόρος συνδυάζει το ντεμπούτο του στον προεδρικό θώκο των «Βυσσινί» με την επιστροφή της ομάδας στο γήπεδο-στολίδι της Θεσσαλίας. Το Σάββατο η ΑΕΛ υποδέχεται τη Λαμία στην πρεμιέρα της Football League και το νέο «αφεντικό» του συλλόγου παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Αλέξης Κούγιας ήταν ανέκαθεν ένας συνομιλητής με χειμαρρώδη λόγο, απόρροια προφανώς της επαγγελματικής του δραστηριότητας και των χιλιάδων υποθέσεων που (συχνά μας υπενθυμίζει ότι) έχει αναλάβει. Οταν όμως μιλάει για τη νέα του περιπέτεια, στην ηγεσία της κορυφαίας επαρχιακής ομάδας που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο, το πρόσωπό του λάμπει. Δείχνει αποφασισμένος να οδηγήσει την ΑΕΛ ξανά στο μονοπάτι της επιτυχίας. Δείχνει πως αντιλαμβάνεται ότι αυτή είναι η πιο σοβαρή «ποδοσφαιρική... υπόθεση» που έχει αναλάβει.

«ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΟΦΗ»

- Τελικά γιατί είναι «ευλογημένος» ο πρόδρος της ΑΕΛ, όπως είχατε δηλώσει κάποτε;

«Είχα πει ότι είναι ευλογημένος όποιος έχει τις μετοχές της ΑΕΛ, γνωρίζει το αντικείμενο και διαθέτει προσωπικότητα με αισθητική ποδοσφαίρου. Η μεγάλη διαφορά της Λάρισας έγκειται στο γεγονός ότι όλοι στην Θεσσαλία είναι ΑΕΛ. Αφήνω έξω τον Βόλο που είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Ολοι οι υπόλοιποι είναι ΑΕΛ και δεν είναι τυχαίο ότι στο νομό Λάρισας δεν υπάρχει σύνδεσμος άλλης ομάδας. Δεν υπάρχει σύνδεσμος του Ολυμπιακου, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ. Στη Λάρισα, δεν υπάρχει τίποτα.

Συνεπώς είμαι ευλογημένος γιατί έχω τη δυνατότητα να αγοράσω τις μετοχές μιας τέτοιας ομάδας. Συγχρόνως είμαι ευλογημένος γιατί με αποδέχθηκε ο στενός πυρήνας της ΑΕΛ, με πρώτους τους οργανωμένους. Εχουμε βρει ταυτίσεις και κώδικα επικοινωνίας με τους οργανωμένους. Με αποδέχθηκαν όλοι οι θεσμικοί παράγοντες από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας έως όλους τους Δημάρχους. Με έχουν αγκαλιάσει κι οι τοπικοί επιχειρηματίες όπως ο κ. Γιώργος Καντώνιας κι ο κ. Ανδρέας Λιόντος.

Αν βρω μια προσωπικότητα που να εμπνέει και παράλληλα να έχει τη δυνατότητα να αναλαμβάνει ευθύνες, είμαι πρόθυμος να μην είμαι καν πρόεδρος».

- Σε λίγα 24ωρα ξεκινά η νέα σεζόν. Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;

«Οταν έχω μια ομάδα με αυτό το γήπεδο, αυτόν τον κόσμο, αυτήν την ιστορία και αυτούς τους παίκτες, οι στόχοι μου δεν έχουν οροφή. Δεν θα είναι έκπληξη να έχουμε ξεχωριστές διακρίσεις από την πρώτη κιόλας χρονιά».

- Ουσιαστικά μιλάμε για άνοδο. Δεν είναι παρακινδυνευμένη μια τέτοια δέσμευση από τη στιγμή που και στο παρελθόν η ΑΕΛ διέθετε τα στοιχεία που αναφέρετε, όμως αδικήθηκε και δεν πήρε αυτό που άξιζε;

«Εκείνο που εγγυώμαι εγώ είναι ότι αυτή τη φορά το ποδοσφαιρικό κατεστημένο θα έχει απέναντί του μια ενωμένη Λάρισα. Είτε στη Football League είτε στη Super League που είμαι βέβαιος ότι θα συμμετάσχουμε του χρόνου. Παρότι αρχικά είχα επιφυλάξεις, βλέπω πλέον ότι η δική μας ομάδα δεν έχει καμία σχέση με τις ανταγωνίστριές μας ούτε σε επίπεδο, ούτε σε ποιότητα, ούτε σε προοπτική.

Δεν επιλέξαμε τυχαίους ποδοσφαιριστές, ενώ φροντίσαμε να κάνουμε τριετή συμβόλαια. Τα παιδιά που ήρθαν από την Παναχαϊκή είναι από 17 έως 21 ετών. Από Super League πήραμε Ναγιάρ, Ξενοδόχοφ, Ανστασόπουλο, Καρουσάκη, Νικολακάκη, Βέρτζο, Κομεσίδη, Μονιάκη, Μπανούση και τόσους άλλους. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι κάτω των 27 ετών και μόνο ο Βέρτζος άνω των 30. Μια ομάδα με παρόν, αλλά και προοπτική. Επίσης, παίκτες της Παναχαϊκής όπως οι Καρβουνιάρης, Κάργας, Τρίγκας, Στεργίδης Κούσσα, όλοι αυτοί μου ανήκουν με βάση το συμβόλαιο πώλησης της Παναχαϊκής. Βάσει συμφωνητικού έχουμε προτεραιότητα ως ΑΕΛ να αγοράσουμε εμείς κάποιους παίκτες που επέλεξα.

Η ΑΕΛ αγωνιστικά και οργανωτικά είναι πολύ καλύτερη από τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας. Θεωρώ επίσης ότι υπάρχει ανάγκη του πρωταθλήματος, να μην αντιμετωπίσει η ΑΕΛ αυτά που αντιμετώπισα εγώ στα Γιάννινα και την Παναχαϊκή με τις διαιτησίες».

- Στον διοικητικό τομέα, έχετε βρει τους κατάλληλους συνεργάτες;

«Ηδη έχω επανδρώσει την ΠΑΕ με δύο στελέχη. Ο ένας είναι ο Σωτήρης Μάρκου, παλιός συνεργάτης του Κώστα Πηλαδάκη με σπουδές στο αθλητικό μάνατζμεντ στο Κόβεντρι. Το μεγάλο μας όπλο όμως λέγεται Θωμάς Κυπαρίσσης που είναι τεχνικός διευθυντής, αλλά και όλο το προπονητικό επιτελείο που αποτελείται -πλην του Ντόστανιτς- από Λαρισαίους οι οποίοι βρίσκονται συνεχως πάνω στην ομάδα. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να επιλέξω ακόμα ένα πρόσωπο που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες. Ενα πρόσωπο που όπου έχει πάει, έχει παρουσιάσει έργο».

«ΘΕΛΩ 5.000 ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΥΣ!»

- Πήρατε ένα ρίσκο με την απόφαση να επιστρέψει η ομάδα στο AEL FC Arena. Τι ανταπόκριση περιμένετε;

«Δεν θέλω να μιλήσω για διαρκείας, αν και οι πωλήσεις που έχουμε κάνει έως τώρα (σ.σ. περίπου 1.000 εισιτήρια) είναι ικανοποιητικές. Η ΑΕΛ μπορεί να ζήσει ξανά τις δόξες του παρελθόντος κι αυτό το λέω με κάθε σιγουριά. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται εδώ. Δεν θέλω να βάζω στόχους. Θα στενοχωρηθώ όμως αν σε κάθε ματς πρωταθλήματος δεν έχουμε τουλάχιστον 5.000. Προσέξτε, δεν με νοιάζει σε ένα ματς να έχουμε 15.000 με τον Ολυμπιακό Βόλου, που θα συμβεί. Προτιμώ 5.000 ορκισμένους!»

- Τι υπόσχεση θα δίνατε στον κόσμο;

«Εκείνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι θα προσπαθήσω να κάνω όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Δεν θα πάρω τελειωμένους παίκτες για να εντυπωσιάσω, διαταράσσοντας το κλίμα στα αποδυτήρια. Δεν θα πάρω προπονητή «όνομα» αλλά εργάτη. Λάθος θα ήταν να αλλάξεις τον προπονητή από πίεση του κόσμου».

«ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΓΚΕΡΕΜΙ 45 ΧΡΟΝΩΝ!»

- Οταν η ΑΕΛ υποβιβάστηκε το 2011, ο τότε μεγαλομέτοχος, Κώστας Πηλαδάκης, δέχθηκε σκληρή κριτική με κύριο επιχείρημα το σύνθημα: «Η ομάδα δεν διοικείται από την Αθήνα».

«Είναι άδικο αυτό, πολύ άδικο, γιατί με διοίκηση από την Αθήνα ήρθε η άνοδος από την Β΄ στην Α΄ κατηγορία, η κατάκτηση του κυπέλλου, οι διαδοχικές συμμετοχές της ΑΕΛ στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τον Πηλαδάκη τον εκτιμώ απεριόριστα, είναι απίστευτο αυτό που πέτυχε. Εφερε τίτλο και έχτισε αυτό το αριστούργημα στο οποίο παίζουμε, έστω κι αν μας στοιχίζει ακριβά.

Κι εμένα στην Αθήνα είναι η βάση μου, αλλά με τον Κώστα έχουμε μία διαφορά: το γνωρίζω το ποδόσφαιρο, δεν χρειάζομαι ούτε τον Λυράκη, ούτε κάποιους από τους μυαλοπώληδες που είχε δίπλα του. Το ίδιο ισχύει και για τη διοίκηση Πλεξίδα που είχε τον Γαλανακόπουλο και όλους του νταραβερτζήδες που τον πλησίαζαν και τον κατέστρεψαν. Τώρα οι επιλογές των παικτών γίνονται από κοινού με τον προπονητή και τον Κυπαρίσση. Δεν θα μου φέρουν εμένα τον Γκέρεμι 45 χρόνων να τον πληρώσω 500 χιλιάδες ευρώ».

- Δεν είναι οπισθοδρομική η εικόνα του πρόεδρου που αποφασίζει και για τους παίκτες;

«Είμαι ο σύγχρονος πρόεδρος που θα ακούσω πρώτα τον προπονητή, μετά τον τεχνικό διευθυντή και μετά θα παρακολουθήσω ο ίδιος. Στο τέλος υπερισχύει η πλειοψηφία. Ενα παράδειγμα είναι ο Κουτσιανικούλης. Εγώ δεν τον ήθελα, τον ήθελε όμως ο Θωμάς και δικαιώνεται. Δεν ήθελα τον Μπόγιοβιτς γιατί έκανε κακό πρωτάθλημα. Τον ήθελαν όμως και ο προπονητής και ο Θωμάς και δικαιώνονται με βάση αυτά που βλέπουμε στις προπονήσεις».

- Δεν ικανοποιήθηκε πάντως η επιθυμία των Λαρισαίων για περισσότερους γηγενείς ποδοσφαιριστές.

«Ο,τι υπήρχε το πήραμε. Προσπαθήσαμε να πάρουμε κι άλλους Λαρισαίους όπως τον Βενέτη, αλλά του χρωστάει λεφτά η Κέρκυρα. Η ατυχία μας είναι ότι οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές της Λάρισας παίζουν στο εξωτερικό, όπως ο Γκέκας και ο Μόρας. Του χρόνου θα δούμε αν μπορούν να παίξουν. Ο Μόρας σίγουρα μπορεί, για τον Γκέκα δεν ξέρω. Επιχειρήσαμε να πάρουμε τον Κλέιτον με 400.000 ευρώ για τρία χρόνια, αλλά προτίμησε να πάει στη Β΄ Τουρκίας με 250.000 για έναν χρόνο. Το ποσό ήταν απαγορευτικό».

- Αντιλαμβάνομαι ότι έχετε ήδη επενδύσει πολλά σε ρευστό. Τα έχετε υπολογίσει;

«Δεν θέλω να μιλάω για νούμερα, αλλά αν αναλογιστεί κανείς τα χρήματα που έχω δώσει για μετοχικό κεφάλαιο, προπονητικό κέντρο, προετοιμασία, προκαταβολές συμβολαίων, αγορές νεαρών παικτών, θα έλεγε ότι... αυτός είναι τρελός. Σοβαρός δικηγόρος, ένας από τους καλύτερους στην Ελλάδα, αλλά τρελός με το ποδόσφαιρο, έτσι θα έλεγε. Οταν ακούω τα λεφτά που λένε ότι βάζουν κάποιες ομάδες στη Super League, εγώ γελάω και ταυτόχρονα κλαίω. Κλαίω για τα λεφτά που έχω βάλει στα Γιάννινα, στην Παναχαϊκή και τώρα στη Λάρισα».

- Είστε έτοιμος για ρήξεις σε περίπτωση που αδικηθεί η ΑΕΛ;

«Είμαι έτοιμος για συμμαχίες. Δεν έχω διάθεση για κόντρες. Μου αρέσει όμως το προβλέπειν και το συνέρχεσθαι και κατόπιν το καταγγέλειν».

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ

- Διαδραματίσατε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

«Η γνώση γύρω από το αντικείμενό μου έφερε αυτά τα αποτελέσματα με τις εγκληματικές οργανώσεις. Οι ανακριτές δεν μπορούσαν να αντιληφθούν αυτά τα εγκλήματα. Με άλλα αδικήματα ξεκίνησε η έρευνα, με τους πλαστούς πίνακες διαιτητών από πολιτική αγωγή της Παναχαϊκής τον Νοέμβριο του 2010.

Ακόμα και τώρα προετοιμάζονται κάποιοι για ίδιες συμπεριφορές. Αφετηρία είναι το στοίχημα, όμως υπάρχουν και κάποιοι που προσπαθούν να κατακτήσουν τίτλο. Κυρίως είναι οι ίδιοι του παρελθόντος που έχουν βγει από τη φυλακή μετά το 18μηνο, παραμένουν κατηγορούμενοι, αλλά έχουν το θράσος να κάνουν τα ίδια. Σίγουρα ασχολούνται πλέον με άλλες ομάδες και πολλοί δυστυχώς με μεγάλες ομάδες της Super League. Που βρίσκονται στην Β΄ κατηγορία και πλέον είναι στην Α΄».

«ΦΕΤΟΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ»

- Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι δεν θα ξαναβιώσετε τόσο εσείς όσο και η ομάδα τις αδικίες του παρελθόντος;

«Είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν το πρωτάθλημα β΄ εθνικής κρίθηκε πολλές φορές στο παρασκήνιο. Το πλήρωσα και με τον ΠΑΣ Γιάννινα και με την Παναχαϊκή. Το 2007 όταν παίξαμε στα Γιάννινα με την Τρίπολη, με βράβευσαν οι ιδιοκτήτες του Αστέρα κι εγώ πέταξα την πλακέτα στις κερκίδες. Ηταν μία από τις ομάδες που περνούσε «τρένο» της κατηγορίες. Το ίδιο έκαναν ο Πανθρακικός, ο Θρασύβουλος, ο Ακράτητος, η Χαλκηδόνα, ο Εργοτέλης. Δεν θυμάστε τις κασέτες εκείνης της εποχής με τον πατέρα του Σπανού να μιλάει με τον Λίβα και να λένε πόσο κοστίζει η δεύτερη θέση;

Φέτος όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Κατ΄αρχάς δεν υπάρχει το δέος που λέγεται ΑΕΚ. Λες και ήταν νομοτέλεια η ΑΕΚ να ανέβει οπωσδήποτε στη Super League. Οταν άκουσα και τις υποκλαπείσες -παράνομα βέβαια- συνομιλίες του Ζωγράφου που έλεγε, «Τι θέλει ο Κούγιας και διαμαρτύρεται; Να ανέβει φέτος;» κατάλαβα ότι δεν είχε αλλάξει τίποτα σε σχέση με το 2012. Και με τον Ζωγράφο συνέβαιναν τα ίδια που συνέβαιναν με τον Αμπάρκιολη και τον Τάμπαξη. Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο η δικαιοσύνη, έχουν αναδειχθεί συμπεριφορές και όλοι γνωρίζουν ότι μπορεί κάποια στιγμή να περάσουν από το γραφείο του ανακριτή.

Κάποιες περίεργες ομάδες συνασπίζονται ήδη, παρότι δεν έχουν καταθέσει μετοχικό κεφάλαιο. Μακάρι να γίνει πρωτάθλημα με λιγότερες ομάδες. Πέρσι ήμασταν 28, φέτος 18, αλλά το ιδανικό θα ήταν οι 16 ομάδες όπως στη Super League».

* Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Αλέξης Κούγιας δέχθηκε τηλεφώνημα-πρόσκληση από φίλο του για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα μπάσκετ. Αρνήθηκε διευκρινίζοντας ότι βλέπει πολύ σπάνια μπάσκετ, παρότι ξεκίνησε από εκεί την αθλητική του σταδιοδρομια. «Επαιζα στα παιδοεφηβικά του Σπόρτινγκ μαζί με τους αδελφούς Σταμέλου. Ημασταν τρεις φίλοι που ασχολούμασταν σχεδόν με τα πάντα. Μαζί με Γιώργο Δερμάτη και τον Χρήστο Παπαδόπουλο παίζαμε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Αυτοί οι δύο έπαιζαν και βόλεϊ. Πηγαίναμε μαζί στο 18ο λύκειο στα Πατήσια, όπου όλα βρίσκονταν κοντά: ο Απόλλων, ο Σπόρτινγκ, το γήπεδο του Ιωνικού, λίγο πιο πέρα το γήπεδο της ΑΕΚ».

Κι αυτό ήταν μια νέα πληροφορία για το αθλητικό παρελθόν του Αλ. Κούγια, ο οποίος έχει αναφερθεί πολλές φορές στην ποδοσφαιρική του καριέρα στον Αρη Πετρούπολης και τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, καθώς και στον σοβαρό τραυματισμό του σε τροχαίο, σε ηλικία 19 ετών. Ενας τραυματισμός που έβαλε πρόωρο τέλος στα ποδοσφαιρικά του όνειρα, αλλά σηματοδότησε την έναρξη μιας σπουδαίας καριέρας στις δικαστικές αίθουσες.

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ... ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ: «Η αντικατάσταση του Αναστόπουλου από τον Παπακώστα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Είχαν στείλει τον Αναστόπουλο στο νοσοκομείο με πολύ βαριές κακώσεις και αποφάσισα να τον αντικαταστήσω. Ομως θα έπρεπε να τον στηρίξω μέχρι τέλους».

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: «Κάποιες επιλογές παικτών. Στον ΠΑΣ Γιάννινα πήρα τον Κοντογουλίδη, τον Νίκο Γεωργιάδη, τον Αντάντο, τον Καζναφερη και τον Κόντο. Τους αγόρασα. Ολα παιδιά 17-18 ετών. Μπήκαν αυτά τα παιδιά στην ομάδα και μείναν έξω παίκτες όπως ο Καούνος και ο Βιλανάκης. Πήραμε το πρωτάθλημα "αέρα" με μεγάλη διαφορά από τον Πανθρακικό».

Η ΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ ΣΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΑΝΟΔΟΥ: «Τα πάντα πήγαιναν «τρένο», και παραμονές των πλέι οφ έγιναν φοβερά πράγματα από τους ξένους σε βάρος της ομάδας. Εδιωξα τον Ντα Κόστα, τον Ζλατκόφσκι και τον Μπαλού και δεν τους έδιωξα τυχαία. Εναν που θα έπρεπε να διώξω μαζί τους, τον στήριξα και το πλήρωσα ακριβά στα πλέι οφ. Τον κατεβάσαμε όμως από το πούλμαν της ομάδας, μετά το ματς με τον Βόλο. Δεν τον εκθέσαμε προς τα έξω, αλλά τον κατέβασαν οι συμπαίκτες του».

Ο ΝΤΙΝΑΣ ΚΑΙ Ο... ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: «Τον Ντίνα τον πήρα στην Παναχαϊκή από ένα χωριό της Ξάνθης. Τον είχα δει με τη Ζάκυνθο. Ο προπονητής μας τον έβαζε δεξί μπακ και τους περνούσε σα σταματημένους. Τότε του είπα να τον βάλει περιφερειακό επιθετικό γιατί ήταν κρίμα! Τον πέρασε στην επίθεση και εκείνη τη χρονιά με την Παναχαϊκή ο Κυβελίδης έβαλε 27 γκολ και την επόμενη 24 ο Χρήστος Παπανδρέου. Την μεθεπόμενη ο Φουρτάδο που τον κοροϊδεύει όλη η Ελλάδα έγινε πρώτος σκόρερ με 27 γκολ. Δεν διερωτώνται τι συμβαίνει; Ε, λοιπόν αυτόν τον παίκτη τον έδιωξε ο Αναστασίου και κράτησε κάποιους που δεν μπορούν να κάνουν πάσα στα τρία μέτρα. Αν εγώ ήμουν στον Παναθηναϊκό, ποτέ δεν θα έφευγε ο Ντίνας».

 

Η ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ... ΩΡΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΚΟΥ: «Την Πέμπτη (17/9) είχα στις 9 το πρωί μια από τις σοβαρότερες υποθέσεις που τρέχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Πρόκειται για υπόθεση υπεξαίρεσης 48.000.000 ευρώ. Η ΑΕΛ είχε προγραμματίσει φιλικό στην Κατερίνη στις 18:00. Επειδή προέβλεψα ότι το δικαστήριο θα τελειώσει στις 15:00 και δεν θα προλάβαινα, αλλάξαμε την ώρα του φιλικού για να προλάβω να πάω με το αυτοκίνητο. Θέλω να είμαι κοντά στα παιδιά, στους προπονητές και στον κόσμο. Παρακολουθώ τα εκτός έδρας παιχνίδια μαζί με τους οργανωμένους, γιατί οι επιθέσεις που δέχονται από τους αντιπάλους και την αστυνομία είναι πρωτοφανείς. Δεν το είχα ξαναζήσει ποτέ, το έζησα στο Βόλο. Μας πετροβολούσαν και στο τέλος η αστυνομία συνέλαβε 25 δικούς μας οπαδούς στα πούλμαν όταν φεύγαμε. Αν δεν ήμουν εκεί θα τους είχαν καταδικάσει για φοβερά αδικήματα».

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΕΠΙΘΕΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ: «Πατροπαράδοτος, εργατικός, αξιοπρεπής, επίμονος, υπερήφανος»

 

ΑΠΕ/ΜΠΕ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΑΙΟΣ