Στο πλαίσιο των αγώνων εντάσσεται η χθεσινή διαμαρτυρία που πραγματοποίησε η διοίκηση του Εργατικού κέντρου Λάρισας μπροστά από τα γραφεία του ΟΓΑ στη Λάρισα.

Ο αποκλεισμός των γραφείων είχε συμβολικό χαρακτήρα επεσήμανε στην ΕΡΤ Λάρισας το μέλος της διοίκησης του ΕΚΛ ο κ. Κώστας Ριζούλης που χαρακτήρισε δίκαιο τον αγώνα των αγροτών που βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα τους.

« Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε τους αγρότες που βρίσκονται στους δρόμους και καλούμε όλους τους αγρότες και τους εργαζόμενους να ενώσουν τις φωνές τους και να αποτρέψουν την ψήφιση του νομοσχεδίου που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση», υποστήριξε ο κ. Ριζούλης που απεύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, όπου διεκδικούν τα εξής:

 Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό Ν/Σ και να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν την τελευταία 25ετία.

Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από την ασφάλιση και την υγεία.

Αναπλήρωση των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων, επαναφορά της 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης, για εργαζόμενους, ΕΒΕ και αγρότες και των άλλων παροχών ασφάλισης, υγείας, πρόνοιας με επαναφορά στα επίπεδα του 2009.

Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη ανέργων, εργαζομένων με προσωρινή, εκ περιτροπής εργασία και συμβάσεις έργου.

Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ για μισθωτούς, ΕΒΕ και αγρότες.

Αποκατάσταση των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, που καταληστεύθηκαν από τις αστικές κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο διαχρονικά.

Να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης και ο χρόνος εργασίας (60 έτη για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, για εργάτες, αγρότες αυτοαπασχολούμενους και στα 55 και 50 αντίστοιχα για τα ΒΑΕ). 

Ert.gr