Κλείνει στο τέλος του μήνα η πόρτα της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας η οποία λειτουργεί στη Λάρισα τα τελευταία 18 χρόνια.

Η κατάργησή της οφείλεται στη λειτουργική ενοποίηση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, που συμφωνήθηκε με το τρίτο μνημόνιο και δρομολογεί την κατάργηση όλων των περιφερειακών Διευθύνσεων και την μετάταξη των υπαλλήλων σε νέες θέσεις.

Αυτή τη στιγμή 54 συνολικά υπάλληλοι, 30 από την διεύθυνση Θεσσαλίας και 24 από τη υποδιεύθυνση Στ. Ελλάδας, βρίσκονται υπ΄ ατμόν, ενώ εκατοντάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής και πλείστες εισαγγελικές εντολές κινδυνεύουν να ανασταλούν ή να παραγραφούν και έτσι να χαθούν εκατομμύρια ευρώ από φόρους που θα έπρεπε να έχουν καταλογιστεί σε φυσικά και νομικά πρόσωπα...

Η αναδιάρθρωση της ελεγκτικής υπηρεσίας, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των εφοριακών, με τη ΔΑΚΕ να αφήνει υπόνοιες για το ποιοι και γιατί θέλουν να αποκόψουν το ΣΔΟΕ από την πάταξη της φοροδιαφυγής και το προεδρείο της Ομοσπονδίας να σπεύδει στον υπηρεσιακό αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη και να ζητά "εξηγήσεις" για τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα που αλλάζουν χέρια.

thessaliatv.gr