Η κομματική οργάνωση Υγείας  Λάρισας του ΚΚΕ καταγγέλλει την πολιτική  Κυβερνήσεων  Ε.Ε.  στον Τομέα της Υγείας.

Σε ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Πολιτική  που από τη μια δεν κάνει καμία  πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού  προσωπικού, χρονιά με τη χρονιά μειώνει στο ελάχιστο τα κονδύλια για την υγεία  και από την άλλη εκχωρεί όλο και περισσότερες υπηρεσίες σε ιδιώτες, έχει φέρει τμήματα και κλινικές  σε κατάσταση που αδυνατούν να  ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του Λαού, να υπολειτουργούν ή να λειτουργούν επικίνδυνα παρά τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι υπάρχοντες  γιατροί και νοσηλευτές. Είναι η πολιτική  που υπηρετεί τη στρατηγική της  Ε.Ε του Δ.Ν.Τ ,των  μονοπωλιακών  ομίλων, στην οποία δεσμεύεται και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ που θεωρεί την Ε.Ε. των μονοπωλίων  κοινό μας σπίτι, αυτή δηλαδή που  φροντίζει  να εξασφαλίζει  επαρκή χρηματοδότηση για τους μεγάλους επιχειρηματίες και τις τράπεζες, "κόβωντας" τα ελάχιστα που παρέχονταν στους εργαζόμενους από το δημόσιο σύστημα υγείας. 

 Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην παιδιατρική κλινική του ΠΓΝΛ βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τα παραπάνω.

 Η έλλειψη γιατρών στην παιδιατρική κλινική (μόλις 4 γιατροί Ε.Σ.Υ είναι στο πρόγραμμα εφημεριών) έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο  να μην μπορεί να καταρτιστεί ασφαλές πρόγραμμα εφημέρευσης αλλά και να μην μπορούν να καλυφθούν οι άλλες δραστηριότητες της κλινικής όπως είναι η αντιμετώπιση παιδιών σε σοβαρότερη κατάσταση από τα νοσοκομεία της 5ης Υ.Π.Ε ή η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων. Πρέπει να σημειωθεί ότι στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο δεν υπάρχει Μ.Ε.Θ παίδων καθώς η δημιουργία της είχε μπλοκάρει εδώ και αρκετό καιρό.

Η διαμόρφωση συνθηκών γαλέρας για τους γιατρούς και η περαιτέρω υποβάθμιση του τμήματος από την ακολουθούμενη πολιτική, επιδεινώνεται και από τις  αντιδημοκρατικές και αυταρχικές συμπεριφορές της διεύθυνσης της κλινικής.

   Για όλα τα παραπάνω σοβαρότατες ευθύνες δεν φέρουν μονό  οι  κυβερνήσεις που εφαρμόζουν  πιστά την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, αλλά και οι εδώ   αρμόδιες διοικήσεις της 5η ΥΠΕ και της  Διοίκησης του Νοσοκομείου, που λειτούργησαν και λειτουργούν  ως πειθήνια όργανα αυτής της πολιτικής.

 Οι εξαγγελίες του νέου υπουργείου υγείας για ελάχιστες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών  στα νοσοκομεία  όλης της χώρας, όχι μόνο δεν επαρκούν για να καλύψουν τις στοιχειώδες  ανάγκες, αλλά ούτε και τις ανάγκες της 5ης Υ.Π.Ε. Αυτό δείχνει ότι η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει και τέτοιου είδους φαινόμενα εις βάρος της υγείας του λαού,  θα αυξάνονται.

Επομένως  γιατροί και  εργαζόμενοι στην Υγεία  ένα δρόμο έχουν: μέσα από μια ισχυρή κοινωνική συμμαχία να δώσουν προοπτική στον αγώνα τους, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αυτό είναι δυνατό μόνο με την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας, που μεταφράζεται σε αγώνα ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Απαιτούμε άμεσα: 

Μαζικές προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στις δημόσιες δομές υγείας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους και τις Υπηρεσίες, κάλυψη όλων των κενών θέσεων

Να εξασφαλισθεί με κατεπείγουσα παρέμβαση η εύρυθμη λειτουργία της κλινικής ώστε να σταματήσουν να κινδυνεύουν οι ζωές των παιδιών της περιοχής μας.

Να λειτουργήσει  άμεσα με χρηματοδότηση από το υπουργείο υγείας  η Μ.Ε.Θ παίδων.

Να υπάρξει άμεση παρέμβαση διοίκησης και  υπουργείου υγείας  ώστε να  εξασφαλιστούν κατάλληλες εργασιακές συνθήκες σε γιατρούς και  εργαζόμενους  της παιδιατρικής κλινικής".