Σε ένα ματς που της πήγαιναν όλα «στραβά και… ανάποδα» στη Κρήτη, οι παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς κατάφεραν και από 2 – 0 που έχαναν και με παίκτη λιγότερο, από τον Κισσαμικό, ισοφάρισαν τελικά σε 2 – 2!

Τεράστια ψυχικά αποθέματα οι «βυσσινί» που για παραπάνω από ένα ημίχρονο κυριολεκτικά δεν… βλεπόντουσαν, έχοντας μισή φάση στο ενεργητικό τους. Μπόγιοβιτς και Βέρτζος τραυματίστηκαν και αποχώρησαν αναγκαστικά, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Γιοβάνοβιτς.

Τα γκολ για την ΑΕΛ τα πέτυχαν οι επιθετικοί της Μαρουκάκης (75΄) και Καπός (78΄). Για τον Κισσαμικό, Μάντζης (49΄) και Ταραλίδης (59΄) έδωσαν το προβάδισμα στην ομάδα τους. Συνεχίζουν… αήττητες και οι δύο ομάδες.

Παραλίγο… «σοκ»!

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το ματς ήταν μοιρασμένο. Σιγά σιγά όμως η ΑΕΛ άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Όμως παρόλο που οι φιλοξενούμενοι είχαν λιγότερη όλα την μπάλα στα πόδια τους, ήταν σαφώς πιο απειλητικοί.

Φτάνοντας μάλιστα πολύ κοντά στο γκολ στο 10ο λεπτό του αγώνα. Ο Ταραλίδης εκτέλεσε απευθείας φάουλ από αριστερά και κοντά στην περιοχή των «βυσσινί», ο Ξενοδόχοβ έμεινε «άγαλμα» και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και μετά απομακρύνθηκε!

Μία αλλαγή, μηδέν ευκαιρίες…

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν από νωρίς τον Μίλαν Μπόγιοβιτς, καθώς στο 16΄τραυματίστηκε, ένιωθε «τσιμπήματα» στη γάμπα και δεν μπόρεσε να συνεχίσει, με τον Δημήτρη Καπό  τελικά να παίρνει τελικά την θέση του στο 18ο λεπτό.

Οι παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς δεν έκαναν αυτό που ζητούσαν οι φίλαθλοί τους στην εξέδρα που φώναζαν: «ΑΕΛάρα βάλε ένα γκολ». Γιατί μπορεί να έφταναν στο επιθετικό τους τρίτο, αλλά ως εκεί. Διότι δεν μπορούσαν να απειλήσουν τον Λαζαρίδη.

Χαρακτηριστικό αποτελεί πως η μόνη της φάση ήρθε στο 44΄. Ο Μπουντόπουλος γέμισε στην περιοχή για τον Καπό, ο οποίος από την γωνία της μικρής περιοχής και από άκρως πλεονεκτική θέση για γκολ, «πιάνει» αέρα!

Και δύο γκολ και νέος τραυματισμός και κόκκινη…

Στο δεύτερο ημίχρονο πήγαν όλα… στραβά για την ΑΕΛ. Πρώτα στο 49ο λεπτό, μετά από λάθος στο χώρο του κέντρου και Μάντζης βγήκε τετ – α – τετ, πλάσαρε κάτω από τα πόδια τον Ξενοδόχοβ και «άνοιξε» το σκορ για τον Κισσαμικό.

Τα πράγματα για τους «βυσσινί» έγιναν πιο δύσκολα, όταν ο Βέρτζος τραυματίστηκε και βγήκε αναγκαστικά εκτός, με τον Κομεσίδη να παίρνει την θέση του. Ενώ στο 57΄η ΑΕΛ έχασε και τον έτερο κεντρικό της αμυντικό, Γιοβάνοβιτς, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη σε μία… «αυστηρή» απόφαση.

Από το φάουλ που αντίκρισε και αποβλήθηκε ο Σέρβος παίκτης των φιλοξενούμενων, προήλθε και το 2ο γκολ των γηπεδούχων. Ο Ταραλίδης είχε προειδοποιήσει με δοκάρι στο 10΄, τώρα όμως σημάδεψε σωστά νίκησε τον Ξενοδόχοβ με απευθείας εκτέλεση φάουλ κάνοντας το 2 – 0.

Τι… «come back» ήταν αυτό!

Η ΑΕΛ των τόσων προβλημάτων δεν το έβαλε κάτω. Ανέβηκε στον αγωνιστικό χώρο, βοήθησε και η οπισθοχώρηση των γηπεδούχων και πίεσε. Καταφέρνοντας στο 75ο λεπτό να μειώσει σε 2 – 1. Με ποιον άλλον; Μα φυσικά με τον Ματθαίο Μαρουκάκη.

Ο Ναγιάρ στρώνει στον Κώστα Μπανούση, ο οποίος σουτάρει, η μπάλα βρίσκει σε σώματα αμυντικών, στρώνεται στον Μαρουκάκη που μέσα από την μεγάλη περιοχή με ένα γυριστό σουτ νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα! Οι «βυσσινί» όμως είχαν συνέχεια!

Ισοφαρίζοντας τρία λεπτά αργότερα!  Απίστευτη ενέργεια του Ροβίθη που αδειάζει όποιον βρίσκει μπροστά του, δίνει στον Πάτο που με προσποίηση περνάει τον προσωπικό του αντίπαλο και μέσα από αριστερά στην μεγάλη περιοχή πλασάρει στην απέναντι γωνία τον Λαζαρίδη, ο οποίος αποκρούει με τον Καπός στην επαναφορά σκόραρε, φέρνοντας το ματς στα ίσα, 2 – 2!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η «βασίλισσα του κάμπου» ήταν αυτή που πίεζε, «αγγίζοντας την ανατροπή στο 89΄όταν ο Καπός μέσα και δεξιά στην περιοχή σέντραρε δυνατά για τον Μαρουκάκη ο οποίος με το γόνατο έστειλε την μπάλα άουτ.

Τίποτα άλλο δεν άλλαξε με το τελικό αποτέλεσμα να είναι το 2 – 2.

Οι Συνθέσεις

Κισσαμικός (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Γιαννίτσης, Ταραλίδης, Τσερκέζος, Τσοντάκης (73΄Σακελλαρίου), Πότσι, Σελινιωτάκης, Μάντζης, Λώττας, Σουμπασάκης (56΄Βαττής), Μάνιας.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοβ, Βέρτζος (55΄λ.τ. Κομεσίδης), Γιοβάνοβιτς, Κοντοχρήστος, Νικολακάκης, Νάγιαρ, Μπανούσης, Μπουντόπουλος (61΄Ροβίθης), Μαρουκάκης, Πάτο, Μπόγιοβιτς (18΄λ.τ. Καπός).

Πηγή: Arenalarissa.gr