Κείμενο συλλογής υπογραφών ξεκίνησε να κυκλοφορεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Avaaz. Την πρωτοβουλία πήρε η ομάδα των Λαρισαίων που το τελευταίο διάστημα έχει πρωταγωνιστήσει ενάντια στις σιδεριές που σηκώθηκαν στο κέντρο της Λάρισας και στο έργο της Βιοκλιματικής ανάπλασης.

Το κείμενο έχει ως εξής.

Οι Λαρισαίοι ζητούμε από τον Δήμαρχο να κατεβούν οι ΣΙΔΕΡΙΕΣ από τον αρχαιολογικό χώρο Φρουρίου

"Ο αρχαιολογικός χώρος του Φρουρίου Λάρισας περικλείει όλη την ιστορία της πόλης με α) το Αρχαίο της Θέατρο, β) με την Τρίκλιτη βασιλική με μεταγενέστερα προσκτίσματα στη βόρεια πλευρά. Κάτω από τα δάπεδα της βασιλικής αποκαλύφθηκαν καμαροσκεπείς τάφοι με αξιόλογες τοιχογραφίες. Ίχνος ψηφιδωτού δαπέδου βρέθηκε στη περιοχή του νάρθηκα και του βορείου κλίτους . Μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη βρέθηκαν διάσπαρτα στο χώρο της βασιλικής. γ) με το Μπεζεστένι την οθωμανική αγορά κλπ κλπ.

Σε αυτόν τον χώρο βρήκαν να κάνουν ''βιοκλιματική ανάπλαση'' με γιγάντιες ΣΙΔΕΡΙΕΣ, που καταστρέφουν την εικόνα της περιοχής, αντί να το κάνουν με πράσινο.

Η πόλη της Λάρισας ζητά να σταματήσει το έργο και να ξηλωθούν οι άθλιες ΣΙΔΕΡΙΕΣ. Να επιτευχθεί η βιοκλιματική ανάπλαση με ΠΡΑΣΙΝΟ

Oι ηλεκτρονικές υπογραφές αναρτώνται εδώ