Αιχμηρός ήταν ο δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης στην απάντηση που έδωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου σχετικά με τη καθυστέρηση του παζαριού και την λειτουργία του μετά το πέρας της προβλεπόμενης ημερομηνίας. Ο κ. Καλογιάννης είπε πως δεν υπάρχουν ευθύνες της δημοτικής αρχής σχετικά με την υπόθεση , καθώς ο δήμος δεν έδωσε καμιά άδεια να λειτουργήσει το παζάρι έξω από το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί.

O δήμαρχος δήλωσε πάντως πως πάρα τις ανακοινώσεις του δήμου κάποιοι μικροπωλητές με δική τους πρωτοβουλία ανήρτησαν τις πινακίδες στις οποίες ανακοινώνονταν η ημερολογιακή επέκταση του παζαριού. Στη συνέχεια τόνισε πως η δημοτική αρχή ζήτησε να ανακοινωθεί από τα μεγάφωνα πως η ημέρα λήξης του παζαριού ήταν η 30η του Σεπτέμβρη, καθώς επίσης και πως οι έμποροι θα πρέπει να κατεβάσουν τις ταμπέλες που είχαν αναρτήσει.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων αποκάλυψε επίσης πως είχε γίνει δέκτης τηλεφωνημάτων από διάφορους εμπόρους, οι οποίοι ζητούσαν ακόμα και την παρέμβαση των ΜΑΤ για να κλείσει το παζάρι, αλλά και την παρέμβαση του δήμου κλείνοντας τους διακόπτες του ρεύματος. 

Σε ερώτηση του κ. Διαμάντου αν ο δήμος Λαρισαίων επέβαλε πρόστιμα στους εμπόρους του παζαριού για την παράνομη όπως την χαρακτήρισε στάση τους, ο κ. Καλογιάννης είπε " Δεν υπήρχε περίπτωση να βάλω πρόστιμο σε κανένα άνθρωπο που έρχεται για έξι μέρες να βγάλει ένα μεροκάματο"