Σε ανακοίνωση το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ αναφέρει τα εξής:

"Στις 8 Μάρτη 1857 οι ραπτεργάτριες και οι κλωστουφαντουργίνες της Νέας Υόρκης, βγήκαν δυναμικά στους δρόμους για να διεκδικήσουν ίση αμοιβή για ίση εργασία με τους άνδρες και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, λέγοντας όχι στην εκμετάλλευση και την διπλή καταπίεση. Αυτή η κινητοποίηση των εργατριών με εντολή της άρχουσας τάξης που ήταν η μεγαλοεργοδοσία, χτυπήθηκε άγρια από την αστυνομία και βάφτηκε στο αίμα. 

Με απόφαση της συνδιάσκεψης σοσιαλιστριών γυναικών το 1910 στην Κοπεγχάγη, με πρόταση της Κλάρας Τσέτκιν, η 8η Μάρτη, ορίσθηκε σαν παγκόσμια ημέρα πάλης για τα δικαιώματα των γυναικών. 

Ως τέτοια ημέρα τιμά και το Δ.Σ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λάρισας, την 8η Μάρτη, καλώντας τις απόμαχες της δουλειάς, να συνεχίσουν τον αγώνα μέσα από το σωματείο μας για τα δικαιώματα των συνταξιούχων, αλλά και των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών της τάξης μας, τα οποία συνθλίβονται μαζί με εκείνα των ανδρών και σήμερα, στις μυλόπετρες του συστήματος και των πολιτικών που το υπηρετούν, ανεξάρτητα από τα κόμματα που είναι στην κυβέρνηση, για χάρη των κερδών της πλουτοκρατίας.

Καλούμε τις γυναίκες που κατάφεραν να βγουν στην σύνταξη, να μην μένουν με την αγωνία για την επιβίωση τη δική τους, των οικογενειών τους, των παιδιών και των εγγονιών τους, να μην μένουν παθητικά θεατές αυτής της βαρβαρότητας που ζούμε, περιμένοντας κάποιος άλλος να τους δώσει κάποια ψίχουλα. 

Με ατομικό τρόπο δεν λύνονται αυτά τα προβλήματα όπως έχει αποδεχτεί, ούτε τρέφοντας φρούδες ελπίδες ότι αυτά θα λυθούν απλά με την εναλλαγή κυβερνήσεων και μέσα στην Ε.Ε των καπιταλιστών.   

Σήμερα επιβάλετε να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν κόντρα στην κυβέρνηση, την Ε.Ε και το μεγάλο κεφάλαιο, μέσα από το σωματείο μας, την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας, αφού υπάρχει τεράστιος πλούτος, μέσα παραγωγής, μεγάλη πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας που το επιτρέπουν σήμερα, αρκεί αυτά να διεκδικήσει η εργατική τάξη και μαζί της και οι απόμαχοι της δουλειάς, να τα θέσει στην δική της υπηρεσία και όχι των εκμεταλλευτών μας. 

Μαζικά και μαχητικά να διεκδικήσουμε για εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας:

Άμεση αποκατάσταση όλων των απωλειών που μας επιβλήθηκαν στις κύριες και επικουρικές συντάξεις από το 2009 και μετά.

Άμεση επαναφορά της 13ης – 14ης σύνταξης και του ΕΚΑΣ σε όλους τους συνταξιούχους.

Κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών από το κράτος. 

Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα στα ασφαλιστικά ταμεία, από την μεγαλοεργοδοσία και το κράτος.

Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.

Επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στο όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες και 5 χρόνια νωρίτερα σε όσους είναι στα Βαρέα Ανθυγιεινά.

Αποκλειστικά Δημόσιο Καθολικό Κοινωνικό Ασφαλιστικό σύστημα, που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προυπολγισμό και την μεγαλοεργοδοσία. 

Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σ’ αυτούς τους τομείς.

Πλήρη, δωρεάν προληπτικό έλεγχο και διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα για όλες τις γυναίκες και τους άνδρες, χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις.

Να γίνει το νέο κτίριο του ΙΚΑ στη Λάρισα και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες με πρόσληψη μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού στο ΙΚΑ, το ΠΕΔΥ, στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, αλλά και σε εξοπλισμό και μέσα.

Κρατική χρηματοδότηση και ανάπτυξη υπηρεσιών και δομών για τη στήριξη της μάνας και του παιδιού, της οικογένειας, για την προσχολική αγωγή, τα ΑΜΕΑ και τους ηλικιωμένους. 

Μέτρα αναγνώρισης του κοινωνικού ρόλου της μητρότητας

Επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες και των επιδομάτων σε Αμεα, χρονίως πάσχοντες, πολύτεκνες γυναίκες και μονογονεϊκές οικογένειες. Άδεια μητρότητας για όλες τις εργαζόμενες και επίδομα μητρότητας για  αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες.

Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. 

Καλούμε τις γυναίκες συνταξιούχους, με τις κόρες και τις εγγονές τους,  στην συγκέντρωση της Ενωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), την Κυριακή 8 Μάρτη στις 6.30 μ.μ, στο δημοτικό θέατρο ΟΥΗΛ (Ανθίμου Γαζή-Κουμουνδούρου) 

και αμέσως μετά (8 μ.μ) στο διπλανό 4ο Δημοτικό Σχολείο, να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση της θεατρικής ομάδας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με τίτλο «Κουραμπιέδες»