Κάλεσμα στους Λαρισαίους να γεμίσουν το κλειστό της Νεάπολης, το ερχόμενο Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. για να παρακολουθήσουν ένα σπουδαίο φιλικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ιστορικών ομάδων του ΓΣΛ και του Αρη Θεσσαλονίκης, που γίνεται για φιλανθρωπικό χαρακτήρα, απηύθυνε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης. 

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, που δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δημαρχείο, τονίστηκε τόσο από πλευράς Δήμου αλλά και από τη διοίκηση του ΓΣΛ, η ιδιαίτερη σημασία της διοργάνωσης τόσο σε αθλητικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Λαρισαίων, απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στον αγώνα του Σαββάτου, ευχήθηκε καλή πορεία στις αγωνιστικές υποχρεώσεις για την ομάδα του ΓΣΛ, ενώ υπογράμμισε και την ανταπόκριση και τη συμμετοχή της ιστορικής ομάδας του Αρη Θεσσαλονίκης σ΄ αυτήν την πρωτοβουλία. Τόνισε δε, ότι ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει την πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την στήριξη των παιδιών που προέρχονται από οικογένειες Λαρισαίων, που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση και  υποστηρίζονται από τις Κοινωνικές δομές του Δήμου Λαρισαίων. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΓΣΛ κ. Ιωάννης Κατέρης, τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία και διοργάνωση που αποδεικνύει τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα και κάλεσε τους φιλάθλους του μπάσκετ αλλά και όλους τους Λαρισαίους να στηρίξουν την πρωτοβουλία και να βρεθούν το Σάββατο στο γήπεδο, προκειμένου με τα έσοδα να στηριχθούν παιδιά οικογενειών της Λάρισας, που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση. 

Από την πλευρά του το μέλος του Δ.Σ. της ομάδας του Γυμναστικού κ. Θάνος Κουκουράβας, τόνισε ότι τα εισιτήρια για όσους  παρακολουθήσουν τον αγώνα θα κοστίζουν 5 ευρώ, ενώ θα υπάρχει φθηνότερο εισιτήριο (3 ευρώ) για όσους θελήσουν να στηρίξουν την προσπάθεια, αλλά δεν θα παραστούν στην φιλική αναμέτρηση. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες εθελόντριες του ΓΣΛ , θα βρίσκονται στην αγορά της Λάρισας για την προπώληση των εισιτηρίων.

 Επίσης, ο κ. Κουκουράβας  διάβασε και μήνυμα της διοίκησης του Αρη, το οποίο έχει ως εξής: 

«Είναι μεγάλη χαρά μας που θα δώσουμε αυτόν τον φιλικό αγώνα για έναν ανθρώπινο  σκοπό και δεχθήκαμε τη σχετική πρόσκληση χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο Αρης ήταν και παραμένει ομάδα με έντονη κοινωνική δράση και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που έχουν να κάνουν με παιδιά  τα οποία είναι το μέλλον της χώρας μας. Καλούμε τον κόσμο της Λάρισας, να γεμίσει το κλειστό της Νεάπολης, για να βοηθήσουμε τα παιδιά που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.»

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος, εξήρε την πρωτοβουλία του ΓΣΛ, μίλησε με θερμά λόγια για την ανταπόκριση του Αρη Θεσσαλονίκης και υποστήριξε ότι ο χώρος του αθλητισμού και των σωματείων δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αποκομμένος από την κοινωνία και τις ανάγκες της. Υπογράμμισε ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δείχνει το δρόμο της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης. 

Παρών στη συνέντευξη τύπου ήταν και ο αντιπρόεδρος του ΓΣΛ κ. Δημ. Βουτσιλάς.