Το φιλόδοξο σχέδιο για αναβάθμιση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, το οποίο θα περιλαμβάνει νέο  πρόγραμμα λειτουργίας 3 σταθμών  τις  απογευματινές ώρες, καθώς και τον  Αύγουστο, παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου  ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Δεληγιάννης.

Όπως επισημάνθηκε το πρόγραμμα λειτουργίας των σταθμών τον Αύγουστο θα αποσκοπεί στην στήριξη  μεγάλης μερίδας οικογενειών, ενώ η απογευματινή λειτουργία στοχεύει στην υποστήριξη της εργαζόμενης μητέρας,   Το πρόγραμμα λειτουργίας των σταθμών τις απογευματινές ώρες  θα ξεκινήσει με την ένταξη  των 39 εργαζομένων που προσλήφθηκαν μέσω ΕΣΠΑ.

Να σημειώσουμε πως το πρόγραμμα  θα είναι πιλοτικό και θα παρουσιαστεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 

Για τις προσλήψεις προσωπικού για  την νέα χρονιά σημειώθηκε πως «έχει γίνει προγραμματισμός για 97 προσλήψεις – 52 μέσω ΕΣΠΑ και 45 με συμβάσεις – που αφορούν τόσο στο εκπαιδευτικό, όσο και στο βοηθητικό προσωπικό».

Αντίθετος με την λογική των διμήνων εμφανίστηκε ο κ. Καλογιάννης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.Ο κ. Καλογιάννης τόνισε πως  ο προγραμματισμός θα αφορά συμβάσεις που θα καλύπτουν το σύνολο της σχολικής χρονιάς.

Ιδιαίτερη επισήμανση έκανε ο κ Καλογιάννης σχετικά με την διαδικασία επιλογής των οικογενειών για τους παιδικούς σταθμούς, λέγοντας πως θα πρέπει να αλλάξει το καθεστώς της μοριοδότησης, ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια

Στη συνέντευξη τύπου έγινε αναλυτική παρουσίαση των συνεργασιών που είτε υλοποιούνται είτε θα υλοποιηθούν. Έγινε αναφορά στη συνεργασία με τον κ. Λάκη Κουρετζή για την εισαγωγή του θεατρικού παιχνιδιού στους παιδικούς σταθμούς, την δημιουργία Σχολής Γονέων για την συμμετοχή των γονέων σε όλους του σταθμούς, την ένταξη και ενίσχυση της θεατρικής παιδείας, με δωρεάν θεατρικές παραστάσεις με τον ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ αλλά  και άλλα θεατρικά εργαστήρια.