Στον Βόλο περίμενε το υποψήφιο ζευγάρι το υγιέστατο κοριτσάκι, που γεννήθηκε παραμονές Χριστουγέννων στη Λάρισα και «απήχθη» από τους παππούδες του... για να υιοθετηθεί παράνομα.

Στη νέα υπόθεση παράνομης αγοραπωλησίας βρέφους, την οποία άμεσα ανέκοψαν οι αστυνομικές αρχές, ο Βόλος είχε πάλι «πρωταγωνιστικό» ρόλο. Ο 38χρονος υποψήφιος πατέρας-αγοραστής του παιδιού, καθώς και οι δύο γονείς του, οι οποίοι ήταν τα πρόσωπα που διαμεσολάβησαν, ώστε ο γιος τους να αποκτήσει παιδί, κατάγονται από το Βόλο.

Την παράνομη υιοθεσία ξεσκέπασαν οι έρευνες των αστυνομικών, οι οποίες ξεκίνησαν από τη Λάρισα, όταν η 17χρονη Ρουμάνα, φυσική μητέρα του παιδιού, άρχισε να αναζητά το υγιέστατο κοριτσάκι που έφερε στον κόσμο στις 20 Δεκεμβρίου.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν ζήτησε το μωρό της, της είπαν ότι το είχαν πάρει οι γονείς της. Η ανήλικη μητέρα είχε αρνηθεί κατηγορηματικά να δώσει τη συναίνεσή της στην πρόταση των γονιών της να δώσει για υιοθεσία το παιδί έναντι αμοιβής. Τους είχε ενημερώσει ότι δεν δέχονταν να αφήσει το μωρό της να φύγει από την αγκαλιά της, λέγοντας ότι θα προσπαθούσε με κάθε τρόπο να το μεγαλώσει μόνη της.

Οι γονείς της, όμως, αγνόησαν όσα τους είπε. Εχοντας κανονίσει την «πώληση» του βρέφους, προχώρησαν στην αρπαγή του και συνέχισαν τη διαδικασία, ώστε με τη βοήθεια συμβολαιογράφου, να βρεθεί έναντι αμοιβής στο ζευγάρι από το Βόλο που είχε δηλώσει την επιθυμία υιοθεσίας.

Στα σχέδια των εμπλεκομένων στην παράνομη υιοθεσία, άμεσα τέλος έδωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, όταν η ανήλικη μητέρα του βρέφους ζήτησε βοήθεια από τις αρχές.