Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε, στην 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, Ημερίδα με θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση & Μελλοντικές Προοπτικές υπό το Πρίσμα των Νέων Γεωοικονομικών Εξελίξεων».

Την Ημερίδα συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Πάσχος Μανδραβέλης με ομιλητές τον ομότιμο καθηγητή Δικαίου της Ε.Ε. του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλο, τον ομότιμο καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Μπήτρο και το γενικό διευθυντή του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) κ.Θάνο Ντόκο.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κ.Δημήτριος Ι. Παπαδημόπουλος, ο πρώην Υπουργός και Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Πτέραρχος ε.α κ. Ιωάννης Γιάγκος, ο Επίτιμος Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑE) Αντιπτέραρχος ε.α κ. Αθανάσιος Τσαλίκης, ο Επιτελάρχης της 1ης Στρατιάς Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Αλεβίζος, ο Διοικητής της 110ΠΜ Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Τσιρογιαννίδης, αντιπροσωπείες του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), της 110 ΠΜ, του Εθνικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) και της 140 Σμηναρχίας Επιχειρησιακών Πληροφοριών και Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΣΕΠΗΠ).