Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ και τους Δήμους Λαρισαίων και Ελασσόνας, που επλήγησαν πρόσφατα από απρόβλεπτα, μεγάλης διάρκειας και καταστροφικά φαινόμενα (χαλάζι και ισχυρή ανεμοθύελλα), βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές.

Από την πλευρά της Περιφέρειας συμμετείχε ο αρμόδιος θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Δεσπόπουλος, με τον Περιφερειακό σύμβουλο κ. Γιώργο Σάκκα και τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Παναγιώτη Καλφούτζο.

Ο Διευθυντής του ΕΛΓΑ Λιούντος Μιχαήλ, με τον Προϊστάμενο Σπυρόπουλο Σπυρίδων διαβεβαίωσαν ότι θα υπάρξουν έγκυρες και δίκαιες εκτιμήσεις.

Διαπιστώθηκαν από τις επιτόπιες αυτοψίες των κλιμακίων πρόκληση ζημιών τόσο σε καλλιέργειες (καλαμποκιού, καπνού, δενδρώδεις) όσο και σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. 

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δεσπόπουλος ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών από πλευράς ΕΛΓΑ, προκειμένου όπως είπε "οι πληγέντες αγρότες της περιοχής να μπορέσουν το συντομότερο δυνατό να εισπράξουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται για να αναπληρώσουν μέρος του χαμένου εισοδήματος, το οποίο αποτελεί σημαντικό πλήγμα για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και την τοπική οικονομία. Σ' αυτή την κατεύθυνση, οι οδηγίες του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού είναι σαφείς, να εργαστούμε, να ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση και να συνεργαστούμε, προκειμένου οι αποζημιώσεις να φθάσουν γρήγορα στους δικαιούχους".