Με ανεπανάληπτη συμμετοχή διεξήχθη η Ποδηλατοδρομία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που διοργάνωσε, την Κυριακή ο Δήμος Λαρισαίων και ειδικότερα η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον Σύλλογό μας  Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Πηνειό.

Περισσότεροι από 2.500 μικροί και μεγάλοι  ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν στις 10π.μ. στην Κεντρική Πλατεία όπου παράλληλα με την απόθεση των τροφίμων στους υπεύθυνους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, διεξήχθησαν ποδηλατικές δεξιοτεχνίες και άλλες δράσεις από τις προπονήτριες του Ποδηλατικού Α.Σ. ΠΗΝΕΙΟΥ Ευαγγέλου Εύη και Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα. Η εκκίνηση της ποδηλατοδρομίας ξεκίνησε στις 11 π.μ.,οι ποδηλάτες διένυσαν απόσταση περίπου  7 χιλιομέτρων στην πόλη της Λάρισας και κατευθύνθηκαν μέσω των οδών Μανωλάκη, Γεωργιάδου, Αεροδρομίου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Λαγού, Κραννώνος, Θέτιδος για να καταλήξουν και πάλι στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης όπου ακολούθησε κλήρωση πλούσιων δώρων από το χορηγό ποδηλατικό κατάστημα «Δαλαβίκαςbikes¨.

O Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης μιλώντας στους συμμετέχοντες υποσχέθηκε  άμεσα για την πόλη ένα σύγχρονο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων. 

Στην ποδηλατοδρομία συμμετείχαν με χαρούμενη διάθεση  μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλης, σπουδαστές, οι φοιτητές, οικογένειες με μικρά παιδιά και άλλοι πολίτες  για να συνδράμουν με τρόφιμα κυρίως πρώτης ανάγκης, αφού η οικονομική κρίση επιδεινώνει κάθε μέρα τη ζωή όλων μας και ιδιαίτερα των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και προσθέτει δυστυχώς νέους φτωχοποιημένους δικαιούχους στις λίστες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαρισαίων.

Την διοργάνωση στήριξαν και τους ευχαριστούμε  θερμά τα Επιμελητήρια (Εμπορικό, Οικονομικό), ο Σ.Θ.Ε.Β., ο Εμπορικός Σύλλογος, η Περιφερειακή  Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, και τα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τμήμα Ιατρικής, Τμήμα Βιοχημείας, Α Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας), τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια της πόλης (Ράπτου, Καραβάνα, Μπακογιάννη και τα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Δράκου).

Επίσης, την εκδήλωση εθελοντικά υποστηρίξαν το Ε.Κ.Α.Β., το τμήμα Σαμαρειτών  του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας, το Κ.Ε.Θ.Ε.Α., οι Ραδιοερασιτέχνες Λάρισας, οι Πρόσκοποι Λάρισας, η Ομάδα Διάσωσης, οι Ποδηλατικές Δράσεις «Μια Λωρίδα», οι Ποδηλάτες Λάρισας, ο Ποδηλατικός Γ.Σ. Λάρισας, ο Ποδηλατικός  Όμιλος Λάρισας.

Εμπορικοί χορηγοί της ποδηλατοδρομίας ήταν οι επιχειρήσεις: «Μέλισσα» ζυμαρικά, τα καταστήματα «Δαλαβίκαςbikes», τα νερά ΘΕΟΝΗ. Την ηχητική υποστήριξη του αγώνα είχαν ο «Power fm 93.2» των αδερφών Μπαρμπούτη και τα ηχητικά «Ντούλας sound» Την εκδήλωση περιφρούρησαν άψογα η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας με τη ομάδα Δίας.