Η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη μπορεί μεν να ήταν από εκείνους που μετρώνται στις «απώλειες» της κυβέρνησης κατά τις τελευταίες ψηφοφορίες στη Βουλή, όπου ψήφισε παρών, παρ' όλα αυτά όμως, δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως εξήγησε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, προχωρά στην επιλογή αυτή με στόχο να γίνει στο ΣΥΡΙΖΑ συνέδριο, προτού εξαγγελθούν εκλογές: «Δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές πριν αποφασίσουμε συλλογικά τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα», λέει η ίδια.

Η Ηρώ Διώτη μαζί με 16 ακόμα συναδέλφους της υπέγραψε κείμενο με το οποίο ζητείται ενότητα στο ΣΥΡΙΖΑ και όπως αναφέρει: «Είμαι από αυτούς που υπέγραψε το κείμενο ενότητας, για να έχουμε συνεδριακές συλλογικές διεργασίες πριν πάμε σε εκλογές». 

«Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι επιβεβλημένη, δεν χρειάζεται να το ρωτάμε, για να υπάρξει χρόνος ώστε να γίνουν οι εργασίες ώστε να επανακαθοριστεί η στρατηγική του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει.

Όσον αφορά την πολιτική σταθερότητα, η κυρία Διώτη δεν θεωρεί πως υπάρχει ζήτημα, καθώς ούτως ή άλλως «βαδίζουμε σε μια εποχή που δεν θα έχει σταθερότητα». 

Προφανώς η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο, η συμφωνία είναι οικονομικά μη βιώσιμη και πολιτικά μη διαχειρίσιμη από μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας της Αριστερας, τόνισε η κυρία Διώτη, που παρόλα αυτά, επιμένει στην ψήφο εμπιστοσύνης...

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει σε δέκα ανθρώπους, είτε από τη μία είτε από την άλλη» καταλήγει, προσθέτοντας πως το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά το εσωκομματικό πεδίο, ειδικά αυτή την περίοδο.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ