Μας αποχαιρετάει τελικά η Γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένη Διοίκησης μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στην περιφέρεια μας αφού, όπως γράψαμε από χθες, υπέβαλε την παραίτηση της στον υπουργό και θα παραμείνει μέχρι να αντικατασταθεί επισήμως. Ψάχνοντας λίγο τη θητεία της κυρίας Γερακούδη στη Θεσσαλία ανασύραμε από το αρχείο εκείνη την απίστευτη πράξη της να «αποκρύψει» απόφαση κατά του Τζανακούλη που είχε πάρει λίγο πριν τις εκλογές του 2010.

Θα θυμάστε την υπόθεση των δημοτικών οικοπέδων τα οποία ο τότε δήμαρχος κ. Τζανακούλης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ψήφισαν μόνο οι δικοί του σύμβουλοι) επιχείρησε να πουλήσει στη ΔΕΥΑΛ έναντι 10 εκ. ευρώ. Την επομένη, με δημοσίευμα του «Κ», αποκαλύφτηκε ότι εκείνη η απόφαση ήταν άκυρη γιατί δεν ελήφθη με αυξημένη πλειοψηφία όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Εδώ αρχίζουν τα ωραία: Η Διεύθυνση Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης και πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄βαθμού της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Θεσσαλίας, που αποτελεί το αρμόδιο όργανο για την εξέταση της νομιμότητας των αποφάσεων των ΟΤΑ, ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, αφού πρώτα εξέτασε σχετικές προσφυγές που κατέθεσαν τρεις δημότες.

Η ανάρτηση του εγγράφου με το οποίο γνωστοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας η «ακύρωση της απόφασης 565/2010 του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με εκποίηση ακινήτων του Δήμου Λαρισαίων προς τη ΔΕΥΑΛ», αποκαλύπτει ότι αυτή ελήφθη στις 5 Νοεμβρίου αλλά στη δημοσιότητα δόθηκε μετά τις εκλογές. Με άλλα λόγια, η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κυρία Γερακούδη, που υπογράφει το σχετικό έγγραφο, κράτησε την ακυρωτική απόφαση μακριά από το φως της δημοσιότητας μέχρι να περάσουν οι εκλογές! Θα τη θυμόμαστε κι αυτήν…