Σε ανακοίνωση της η ΔΑΚΕ Λάρισας αναφέρει τα εξής: "Η συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ Λάρισας αποδεικνύει  ότι  βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης  και της διοίκησης της Εκπαίδευσης Θεσσαλίας  είναι ο έλεγχος του διοικητικού μηχανισμού της εκπαίδευσης.

Μια από τα ίδια με τις προηγούμενες κυβερνήσεις μόνο που αυτή τη φορά δεν γίνεται καν προσπάθεια να υπάρξουν κάποια προσχήματα αντικειμενικότητας.

Η πρόσκληση της Περιφερειακής Δ/ντριας  Εκπαίδευσης Θεσσαλίας με την οποία ζητούσε  η  αίτηση  ενδιαφέροντος να συνοδεύεται από βιογραφικό σημείωμα, μέσω του οποίου να προκύπτει η διοικητική και διδακτική τους εμπειρία, η επιστημονική και παιδαγωγική τους κατάρτιση, καθώς και η γενικότερη κοινωνική προσφορά τους και συμμετοχή τους σε συλλογικές δράσεις ήταν στάχτη στα μάτια των συναδέλφων.

Απαξιώθηκαν οι συνάδελφοι με τη μεγαλύτερη διοικητική εμπειρία, με επιστημονική και  παιδαγωγική κατάρτιση για  να διασφαλίσουν  την επιλογή των “αρεστών”. 

Η επιλογή του αναπληρωτή του Διευθυντή Εκπαίδευσης από την Περιφερειακή Διευθύντρια αποτελεί πρόκληση, αφού ο αναπληρωτής επιβάλλεται στο Διευθυντή Εκπαίδευσης από την Περιφερειακή Διευθύντρια. 

Είναι ξεκάθαρη η στόχευση της πολιτικής ηγεσίας στο να ελέγξει το διοικητικό μηχανισμό της εκπαίδευσης κάτι που δεν μπορεί να το επιτύχει, μόνο του, το κομματικά ελεγχόμενο σώμα των Περιφερειακών Διευθυντών ιδιαίτερα μετά την αποτυχημένη απόπειρα να ελεγχθούν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων μέσα από εκλογές που το μόνο που κατάφεραν ήταν να αναβαπτίσουν, στη συντριπτική πλειοψηφία, τις επιλογές  που έγιναν με βάση τον Ν. 3848/2010, γνωστός ως νόμος Διαμαντοπούλου.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι το όραμα της Κυβέρνησης και της διοίκησης της Eκπαίδευσης Θεσσαλίας είναι η «άλωση» των υπηρεσιακών συμβουλίων και των συμβουλίων επιλογής στελεχών εκπαίδευσης προκειμένου να τοποθετηθούν «αρεστά»  στελέχη και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Θεσσαλίας"