Σχετικά με τις εξελίξεις για το θέμα της «Βιοκλιματικής Ανάπλασης τμήματος Ιστορικού Κέντρου της Λάρισας», επισημαίνεται ότι ο Δήμος Λαρισαίων, όπως έχει τονίσει εδώ και ημέρες, παρακολουθεί στενά το θέμα και  έχει «ανοικτά αυτιά» προς τους φορείς, τους συλλόγους , τους πολιτών κ.α. 

Σε ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

"Εξάλλου, όσοι τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν στο Δημαρχείο ζητώντας πληροφορίες για το έργο, ενημερώθηκαν τόσο σε πολιτικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο, για την πορεία του. Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα το ποσοστό υλοποίησης του έργου, βρίσκεται στο 35% περίπου.  

Επίσης, τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται νέες προτάσεις του μελετητή για το έργο, μετά από σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. 

Στόχος του Δήμου είναι το έργο, που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ,  να αποβεί, συνολικά, σε όφελος ολόκληρης της πόλης. 

Χρειάζεται όμως σοβαρότητα στις προσεγγίσεις, απ’ όλους, και κυρίως από όσους,  κινούνται με καλές προθέσεις και θέτουν, βάσιμα ή μη, ζητήματα για το έργο. 

Σε κάθε περίπτωση, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη, όπου θα τεθεί το θέμα,  στόχος είναι να  γίνει ουσιαστική, υπεύθυνη και σοβαρή ενημέρωση - συζήτηση για το έργο".