Ζημιά εις βάρος της ΔΕΥΑΛ που μπορεί να φτάνει έως και τα 13.000.000 ευρώ διαπιστώθηκε, από τους ορκωτούς λογιστές που ερευνούν την υπόθεση, σχετικά με την αγορά ομολόγων του Ελληνικού δημοσίου από  την προηγούμενη δημοτική αρχή. Στην σημερινή συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης τόνισε πως 

«Σε μια εποχή που η χώρα ήταν στο χείλος της χρεωκοπίας η προηγούμενη Δημοτική Αρχή επένδυε σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Επειδή πρόκειται για τα χρήματα των συμπολιτών μας, θα καταθέσουμε πρόταση προς το Δ.Σ. να οριστεί Ορκωτός Ελεγκτής προκειμένου να διαπιστωθεί αν εκτός των πολιτικών ευθυνών υπάρχουν και άλλου είδους ευθύνες»  

 Στην συνέχεια ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε την ανησυχία του εάν στόχος της αγοράς των ομολόγων ήταν η διασφάλιση των οικονομικών της ΔΕΥΑΛ ή συνέβαινε κάτι άλλο.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε πως δεν υπήρχε απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου για αγορά ομολόγων 21.000.000 ευρώ, αλλά έγινε με απόφαση της διοίκησης, με συνέπεια να υπάρχουν πιθανές πολιτικές και άλλες ευθύνες για την κατάσταση.

Και δομημένα ομόλογα

Με βάση την μέχρι στιγμής έρευνα σχετικα με την αγορά  οκτώ ομολόγων και την πιθανή ζημιά εις βάρος της ΔΕΥΑΛ, ο κ. Καλογιάννης αποκάλυψε πως μεταξύ των ομολόγων που αγοράστηκαν υπήρχε και ένα δομημένο ομόλογο το οποίο βέβαια δεν είχε απώλεια. Με την έρευνα που έχει κάνει μέχρι στιγμής  η δημοτική αρχή,  διαπιστώθηκε πως το συγκεκριμένο ομόλογο είχε την ένδειξη  «ΧS».  

Nα σημειώσουμε πως αυτά τα ομόλογα σχετίζονται με ομόλογα της Alpha Bank  και offshore εταιρίες. Οι τίτλοι αυτοί χαρακτηρίζονται και ως «υβριδικοί» και δεν έχουν καμία σχέση με τα παραδοσιακά ομόλογα που όλοι γνωρίζουμε.