Βασικός τροφοδότης με εκρηκτικά κυκλώματος εκβιαστών που συνδέονται, μεταξύ άλλων, με εκρήξεις σε σπίτια δικαστικών λειτουργών και νυχτερινά κέντρα ήταν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός Χρήστος Π., που κατηγορείται και για συμμετοχή στην υπόθεση Χριστόδουλου Ξηρού - «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Χθες, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών προχώρησαν σε προσαγωγές περίπου 15 ατόμων, τα οποία η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι ενεργούσαν για λογαριασμό βαρυποινιτών που εκτίουν ποινές φυλάκισης για υποθέσεις εκβιασμών, εκρήξεις βομβών, αλλά και για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, της «Καθημερινής» «η χθεσινή επιχείρηση αποτελεί εξέλιξη υπόθεσης που αποκαλύφθηκε την 1η Ιανουαρίου, όταν στο προαύλιο σπιτιού στη Μεταμόρφωση, όπου διαμένει συγγενικό πρόσωπο βαρυποινίτη ο οποίος έχει καταδικαστεί ως «εγκέφαλος» της απαγωγής Παναγόπουλου, βρέθηκε ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούμενος από μεγάλη ποσότητα αμμωνιοδυναμίτιδας». 

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψαν στοιχεία ικανά να οδηγήσουν στην εξιχνίαση βομβιστικών επιθέσεων, όπως, για παράδειγμα, στο σπίτι της προέδρου Εφετών κ. Παρασκευής Καλαϊτζή (προέδρου του δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου) τον Νοέμβριο του 2012 και στο σπίτι του έγκλειστου πρώην γενικού γραμματέα Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκου στην Κηφισιά, τον Απρίλιο του 2014. Οι έρευνες στρέφονται προς την κατεύθυνση της τρομακτικής έκρηξης σε σπίτι εισαγγελικού λειτουργού στην οδό Μανδηλαρά της Λάρισας, το καλοκαίρι του 2013.

Σύμφωνα με πηγή από την Ασφάλεια, τροφοδότης του κυκλώματος με εκρηκτικά ήταν ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός της ΕΚΑΜ που κατηγορείται και για ανάμειξη στην υπόθεση Χριστόδουλου Ξηρού - «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είχε αποκτήσει πρόσβαση σε μεγάλες ποσότητες αμμωνιοδυναμίτιδας, με το πρόσχημα, μεταξύ άλλων, των παράνομων αλιεύσεων.