Το αργότερο έως αύριο αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που εκδίκασε το μεσημέρι την προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας με την οποία η ενάγουσα ζητεί έκπτωση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και  ορισμό προσωρινής διοίκησης, επικαλούμενη διάφορους (16) λόγους.

Παρέμβαση υπέρ της Ομοσπονδίας έκαναν 41 Ποδοσφαιρικές Ενώσεις-μέλη της, καθώς και οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος. Ο δικηγόρος των «ερυθρολεύκων», Θεόδωρος Γιαννίκος, υπογράμμισε αν γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα η ζημία για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι μεγάλη και υπολογίζεται σε περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ.

Για κίνδυνο αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις μίλησαν και οι νομικοί εκπρόσωποι της ΕΠΟ, ενώ ο αντιπρόεδρός της, Βαγγέλης Μαζαράκης, κατηγόρησε την ΕΠΣ Θεσσαλίας ότι υλοποιεί σχέδιο ανατροπής του Γιώργου Γκιρτζίκη. «Η Ένωσή σας υποστήριζε μονίμως τις αποφάσεις της ΕΠΟ μέχρι τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαζαράκης.

Ο δικηγόρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, Γιώργος Παναγόπουλος, αντέτεινε από την πλευρά του πως δεν υπάρχει κίνδυνος για το ελληνικό ποδόσφαιρο από την προσφυγή, αλλά από την εμπλοκή παραγόντων της Ομοσπονδίας σε ποινικές διαδικασίες.