Τα Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομικών,  καθώς και το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού επισκέφτηκε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα κ. Κώστα Πουλάκη τον οποίο ο δήμαρχος Κιλελέρ ενημέρωσε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο. Στη συνάντηση που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα ανταλλάχτηκαν επίσης απόψεις για την αποδοτικότερη  λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συμφωνήθηκε επίσης ότι οι επαφές ανάμεσα στο δήμαρχο και το γενικό γραμματέα θα είναι συχνές έτσι ώστε να υπάρχει η αμφίδρομη πληροφόρηση για όσα ζητήματα προκύπτουν. 

Στο Υπουργείο Οικονομικών ο Θανάσης Νασιακόπουλος συναντήθηκε με την κυρία Λένα Καραστεφάνου, ειδική συνεργάτη της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο δήμαρχος έθεσε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στα οικονομικά του Δήμου Κιλελέρ. Επιπροσθέτως έθεσε στην ειδική συνεργάτη της Υπουργού το θέμα που σχετίζεται με το κτήριο του πρώην αστυνομικού σταθμού Χάλκης. Ο δήμαρχος κατέγραψε «… την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κιλελέρ για την αξιοποίηση του κτηρίου. Είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων του χωριού το κτήριο, που κτίστηκε το 1957 με δαπάνη των κατοίκων της Χάλκης σε κοινοτικό οικόπεδο, να αξιοποιηθεί προς όφελός τους. Σήμερα το κτήριο ανήκει στην ΕΤΑΔ (Εταιρεία Αξιοποίησης Ακινήτων του Δημοσίου) η οποία το εκμίσθωσε σε ιδιώτη για εμπορική χρήση. Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κιλελέρ συντάσσεται με το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Χάλκης και ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών την παραχώρηση του κτηρίου έτσι ώστε αυτό να λειτουργήσει, εν ευθέτω χρόνο, ως λαογραφικό μουσείο ή παιδικός σταθμός». Μάλιστα εντός των ημερών θα κατατεθεί στο Υπουργείο πλήρης φάκελος από τον οποίο θα προκύπτει το δίκαιο των αιτημάτων του Δήμου και των κατοίκων της Χάλκης.

Κλείνοντας τον κύκλο των επαφών ο δήμαρχος συναντήθηκε με την διευθύντρια επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κυρία Εύα Βασιλάκου με τη οποία συζήτησαν θέματα που αφορούν στις επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ γεγονός που θα δώσει λύση στο αυξημένο πρόβλημα της ανεργίας που ταλανίζει την περιοχή.