Περισσότεροι από 100 ζωγραφικοί πίνακες του καλλιτέχνη του ζωγράφου Δημήτρη Κατσικογιάννη, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αναζητούνται από Ασφάλεια Λάρισας μετά από μήνυση κληρονόμου σε βάρος συγγενικού προσώπου του αείμνηστου καλλιτέχνη για κλοπή των έργων, από σπίτι στο οποίο φυλάσσονταν.

Έρευνες που, όπως σημειώνει ο Βαγγέλης Κακκάρας στην εφημερίδα «Ελευθερία», συνεχίζονταν μέχρι και αργά χθες βράδυ, σε σπίτια τόσο στη Λάρισα όσο και στη Ραψάνη, προκειμένου να βρεθούν. Η τεράστια συλλογή, του καταγόμενου από την Καρυά Ολύμπου Δημήτρη Κατσικογιάννη, δωρήθηκε στον Δήμο Τρικκαίων, με σκοπό την ίδρυση του μουσείου "Δημήτρη και Λέγκως Κατσικογιάννη"», όπως σημείωνε στη διαθήκη του ο σημαντικός καλλιτέχνης.

Ο Κατσικογιάννης πέθανε το 1991, χρονιά που πέθανε επίσης και η καταγόμενη από τη Ραψάνη σύζυγός του Λέγκω, μοναδική κληρονόμος. Τα έργα κληρονομήθηκαν στη συνέχεια από συγγενικά πρόσωπα της Λ. Κατσικογιάννη που τα δώρησαν , όπως προαναφέρθηκε, στον Δήμο Τρικκαίων. Το Μουσείο «Δημήτρη και Λέγκως Κατσικογιάννη» εγκαινιάστηκε το 1994 στεγαζόμενο προσωρινά σε ειδικά διαμορφωμένο κτίριο ενώ από το 1998, στεγάζεται σε κτίριο στην Αγία Μονή Τρικάλων. Ωστόσο οι επόμενες γενιές των κληρονόμων και προφανώς για άλλα έργα του καλλιτέχνη, έφθασαν στην αστυνομία αλληλοκατηγορούμενοι για κλοπή πινάκων ζωγραφικής και έργων τέχνης.  O Δημήτρης Κατσικογιάννης πήρε μέρος στην εθνική Αντίσταση και τα έργα του είναι κυρίως εμπνευσμένα από τους αγώνες του ελληνικού λαού.