Ισχυρές καταιγίδες, χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές και πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το νέο κύμα κακοκαιρίας θα διατηρηθεί μέχρι και το βράδυ της Τρίτης.

Επιμέρους, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ισχυρές καταιγίδες σε ολόκληρο το Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας και μετά από ένα μικρό διάλειμμα θα «χτυπήσουν» και πάλι τα νησιά, μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης.

Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, οι βροχές και οι καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους το πρωί της Δευτέρας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πεολοποννήσου (σε υψόμετρο πάνω από 1200 μέτρα), της δυτικής Στερέας, (πάνω από 900 μέτρα), ενώ στην Ήπειρο θα χιονίσει ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (500-600 μέτρα).

Στη Μακεδονία, από το πρωί της Δευτέρας θα πέσει χιόνι στις ορεινές περιοχές και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα πεδινά.

Στις παραθαλάσσιες περιοχές έντονες θα είναι οι καταιγίδες.

Από το μεσημέρι της Τρίτης η κακοκαιρία θα περιοριστεί στη Μακεδονία και τη Θράκη με χιόνια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και έντονες καταιγίδες σε περιοχές κοντά στη θάλασσα.