Εκοιμήθη εν Κυρίω ύστερα από σύντομη ασθένεια ο Ιεροψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως μας και άριστος Εκπαιδευτικός και Διδάσκαλος Αθανάσιος Αγγελή Βαΐου.

Ο μεταστάς γεννήθηκε το 1946 στο Αρμένιο Λάρισας, σε μια οικογένεια με άλλα 4 αδέλφια. Έχασε τον πατέρα του σε νεαρή ηλικία και αφού αποφοίτησε από το Λύκειο εισήχθη στην φιλοσοφική σχολή Ιωαννίνων. Το 1971 αποφοίτησε και κατόπιν υπηρέτησε την θητεία του στην Ελληνική Αεροπορία. Η αγάπη του και το πάθος του για την Εκκλησία και την βυζαντινή μουσική τον οδήγησε στο να σπουδάσει την μουσική από μικρή ηλικία και να διακονεί τα αναλόγια όλων των εκκλησιών, όπου και αν βρισκότανε. Το 1973 διορίσθηκε καθηγητής στην β’θμια εκπαίδευση στον Παλαμά Καρδίτσης, ενώ το 1977 νυμφεύθηκε και έγινε κάτοικος Λάρισας. Από το 1978 έως το 2011 υπηρέτησε πιστά το αναλόγιο του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Λάρισας ενώ συνάμα υπήρξε μέλος του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας και βυζαντινών χορωδιών του Νομού μας. Σε αυτά τα 33 χρόνια στο ψαλτήρι, απέκτησε 3 παιδιά, 2 υιούς, μία κόρη και  ένα εγγόνι, ενώ  προήχθη επαξίως στην υπηρεσιακή βαθμίδα της β’θμιας εκπαίδευσης από καθηγητής, διευθυντής γυμμνασίου-Λυκείου, έως προϊστάμενος γραφείου. Όπου και εαν υπηρέτησε ή διηκόνησε άφησε μνήμη αγαθού και ευπαίδευτου ανδρός, γεννημένου για να προσφέρει, να διδάξει και να συμβάλλει στην διαμόρφωση του ήθους και της προσωπικότητος των νέων παιδιών αλλά και να τέρψει τις ακοές των εκκλησιαζομένων, ψάλλοντας με την μελίρρυτη φωνή του τα άσματα και τους ύμνους της Εκκλησίας. 

Η εξόδιος ακολουθία του μεταστάντος εψάλλη την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης, παρουσία των οικείων του, πολλών μαθητών του και κυρίως πολλών συναδέλφων του Ιεροψαλτών και Εκπαιδευτικών, ενώ με επικηδείους λόγους αποχαιρέτησαν τον μεταστάντα ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως,  π.Αχίλλιος και ο Εκπαιδευτικός και φίλος του κ.Κωνσταντίνος Γιαννούλας