Ο Κυριάκος Παπαγεωργίου παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά έργα του στην έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Είσοδος σε μοναχικό διάλογο» που θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 5 Απριλίου στις 19:00 στον εκθεσιακό χώρο του κεντρικού κτηρίου του Μύλου του Παππά, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και με την υποστήριξη της ένωσης χειροτεχνών/καλλιτεχνών Χρωματοσκόπιο. Η έκθεση θα διαρκέσει από 5 μέχρι 17 Απριλίου τις εξής ημέρες και ώρες: Κυριακή 15:00 - 22:00, Δευτέρα 10.00 - 14.00, Τρίτη - Παρασκευή 10.00 - 22.00, Μ. Παρασκευή – Δευτέρα του Πάσχα κλειστά.

Με τον τίτλο «Είσοδος σε μοναχικό διάλογο» ο Κυριάκος Παπαγεωργίου θέλει να δώσει έμφαση σε τρία σημεία σχετικά με την εικαστική δημιουργία, βασισμένος στην πεποίθηση ότι αποτελεί μοναχική ενασχόληση που χωρίζει τον δημιουργό σε χαρακτήρες που συνομιλούν κατά τη διάρκεια του έργου. Το πρώτο σημείο είναι η αρχή της ενασχόλησής του με τα εικαστικά και ο διάλογος αφορά στο σύνολο του έργου του, το δεύτερο είναι η έναρξη και δημιουργία του κάθε επιμέρους έργου,  ενώ το τρίτο αποτελεί την επαφή του θεατή με κάποιο έργο και την εν δυνάμει συμμετοχή στον, μέχρι τότε, μοναχικό διάλογο ή την έναρξη νέων διαλόγων.

"Γοητευμένος από τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα, την αφηρημένη γεωμετρία, την ομορφιά της ατέλειας και των δυσμορφικών φιγούρων, ακολουθώ μια διαδρομή που έχει δημιουργηθεί από το υποσυνείδητο και καθοδηγούμαι από το συνειδητό, δημιουργώντας μοτίβα, εξελίσσοντας, μετατρέποντας, παρατηρώντας, και τέλος, καταστρέφοντάς τα. Ως επί το πλείστον, ασχολούμαι με έννοιες που αφορούν τον μέσο άνθρωπο, κλισέ που κρύβουν τη δύναμή τους στην αλήθεια της ύπαρξής τους: την αγάπη, το θάνατο, τις σχέσεις, τη φιλία, την ασφάλεια, τη μοναξιά... ιστορίες από τις οποίες παραλείπονται λεπτομέρειες σε μια προσπάθεια να αποκλείσω τον κυνισμό από τον ρομαντισμό, όπως τον βλέπω. Μερικές φορές, είναι εντελώς προσωπικές και εγωκεντρικές. Μερικές φορές, δεν υπάρχει ιστορία από πίσω... απλά η δημιουργία είναι αρκετή.", δηλώνει ο δημιουργός.

Ο Κυριάκος Παπαγεωργίου είναι ανερχόμενος, αυτοδίδακτος, εικαστικός δημιουργός, γεννημένος στην Καρδίτσα το 1982 και ζει στο Βόλο. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με εμπειρία στο web και graphic design. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει ψηφιακά το 2008 και αφοσιώθηκε στη ζωγραφική με παραδοσιακά μέσα, χωρίς να περιορίζεται σε αυτή, από το 2012. Μόλις πρόσφατα παρουσίασε την πρώτη ατομική του έκθεση στη Myrό Gallery στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και εκδηλώσεις, όπως το Platform Project στην Art-Athina το 2013 και το 2014, σε συνεργασία με εξέχοντες Έλληνες καλλιτέχνες, υπό την ομπρέλα της Artia Gallery.