Το ΠΟ.Κ.Ε.Λ. Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Κωνσταντίνος Κούμας», την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, με αφορμή τον εορτασμό των 3 Ιεραρχών, διοργανώνει μια εκδήλωση που αφορά γονείς, μαθητές, αλλά κι εκπαιδευτικούς, με τίτλο : «Εκπαίδευση & τεχνολογία : Παν μέτρον άριστον», την Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015, και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, με ελεύθερη είσοδο. 

Θα τεθούν προβληματισμοί κι απόψεις πάνω σ’ ένα σύγχρονο και καυτό κοινωνικό – εκπαιδευτικό ζήτημα, αυτό του εθισμού στον υπολογιστή, το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα κινητά τηλέφωνα. Πόσο χρησιμοποιούν οι νέοι, τα συγκεκριμένα μέσα; Πόσο εύκολα ξεπερνούν το μέτρο; Τι σημαίνει «μέτρο» και ισορροπημένη χρήση, ώστε ούτε να θεοποιούμε, αλλά ούτε και να απορρίπτουμε αυτού του είδους τη σύγχρονη τεχνολογία; Πόσο θετικό ρόλο παίζουν στην εκπαιδευτική διαδικασία; 

Στο 1ο μέρος θα γίνουν εισηγήσεις από τον φιλόλογο καθηγητή, Σωτήρη Τιτή, με θέμα: «Η κατάκτηση του μέτρου στη χρήση της τεχνολογίας», από το Σχολικό Σύμβουλο πληροφορικής Λάρισας - Καρδίτσας, Δημήτρη Κολοκοτρώνη, με θέμα : «Δυνατότητες, αλλά και κίνδυνοι του διαδικτύου και της κοινωνικής δικτύωσης» και από την ηλεκτρολόγο μηχανολόγο, μηχανικό Η/Υ, ειδικευμένη στο σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων (i-paizo), Τίνα Μιναρετζή, με θέμα: «Τεχνολογία υπολογιστών κι εκπαίδευση». Στο 2ο μέρος θα γίνει προβολή της ταινίας μικρού μήκους : «Πραγματική ζωή» και στο τέλος, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η εκπαιδευτικός, Ευδοκία Ποιμενίδου - Χατζηδημητρίου.