Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και οι Παιδικοί Σταθμοί διοργάνωσαν εκδήλωση-ομιλία στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με θέμα την αυτονομία και αυτοεκτίμηση των παιδιών και το σημαντικό ρόλο της οικογένειας και των Εκπαιδευτικών.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κα Νατάσα Γιάννακα, διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας και ψυχοπαθολογίας του παιδιού,και η κα Χάϊδω Βογιατζή,Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία και ειδική Παιδαγωγός,οι οποίες επισήμαναν τον μοναδικό ρόλο που παίζει στην ηλικία αυτή η σωματική άσκηση, η ανάγκη του παιδιού να αποκτήσει σωματική αυτοπεποίθηση, να αναμετρηθεί με τους συνομιλήκους, του, να παίξει με παιδιά της ηλικίας το. Ενώ το ίδιο σημαντική είναι και η επικοινωνία με τον γονέα μέσω του παιχνιδιού, ο οποίος πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη στις ικανοτητές του με σκοπό την ομαλή γνωστική και συναισθηματική του κατάσταση, για τη διαμόρφωση μιας ισορροπημένης συμπεριφοράς του παιδιού.

Τονίστηκε ότι οι γονείς πρέπει να πάψουν να είναι υπερπροστατευτικοί και με φοβίες ,γιατί αυτό μπλοκάρει την τάση του παιδιού για αυτονομία και ανεξαρτησία. Ενώ και οι ίδιοι και οι Εκπαιδευτικοί θα πρέπει ν’ αποτελέσουν πρότυπο σιγουριάς και αυτοπεποίθησης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Δεληγιάννης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αθλητισμού-Πολιτισμού-Κοινωνικής Πολιτικής κα Μπαξεβάνου ενώ συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα Γεωργία Δαούλα Προϊσταμένη του 6ου Π.Σ.

Το ακροατήριο-γονείς και εκπαιδευτικοί-είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις απορίες και τις ανησυχίες τους και αποχώρησαν με ένα αίσθημα αισιοδοξίας και με θετικές σκέψεις για το μεγάλωμα των παιδιών μας σ’ ένα δύσκολο κοινωνικό περιβάλλον.