Το Διεθνές  Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει το ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Για το 2015 το θέμα του εορτασμού είναι:  «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές».   Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας είναι η μετεξέλιξη της κοινωνίας μας σε μία κοινωνία με όραμα τη βιώσιμη ανάπτυξη. Σε αυτή τη διαδικασία τα μουσεία πρέπει και μπορούν να  έχουν έναν καθοριστικό ρόλο. Έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν και να προβάλλουν  πρότυπα για μια κοινωνία λιγότερο καταναλωτική, πιο ανοικτή σε συνεργασίες, με σεβασμό στα οικοσυστήματα: μια κοινωνία με προοπτικές.

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας συμμετέχει και φέτος στον  εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με τις εξής εκδηλώσεις: 

Την περιοδική έκθεση με θέμα: “Νεοελληνικά αργυρά” από τη Συλλογή Γουργιώτη και τις συλλογές του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας» και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για γονείς και παιδιά 6-12 χρόνων με τίτλο : «Κοσμήματα, στολίσματα, λογιών λογιών πλουμίδια». 

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στο Λαογραφικό Μουσείο την Τρίτη 19 Μαΐου στις 20.00.  

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο Λαογραφικό Μουσείο την Κυριακή 24 Μαΐου στις 11:00. 

Για δηλώσεις συμμετοχής: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-14:00 στο τηλ. 2410 239446.

Τιμή συμμετοχής: για τους ενήλικες 3 ευρώ , για τα παιδιά δωρεάν.

Την 18η Μαΐου, ημέρα του εορτασμού, η είσοδος στο Μουσείο θα  είναι ελεύθερη (8:00-20:00).