Το νέο δημοτικό πολυιατρείο του Δήμου Λαρισαίων, που στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρου Αγίου Κωνσταντίνου, στη συμβολή των οδών 23ης Οκτωβρίου και Ηρώων Πολυτεχνείου και το οποίο εξοπλίστηκε με πόρους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, παρουσία εκπροσώπων αρχών της πόλης της Λάρισας, στελεχών της Συνεταιριστικής Τράπεζας και κατοίκων της περιοχής. 

Στο νέο πολυιατρείο, θα λειτουργούν ιατρεία και φυσικοθεραπευτήριο, ενώ στελεχώνεται με ιατρούς (παθολόγο, παιδίατρο κ.α.)  φυσιοθεραπευτή και νοσηλευτές. Επίσης στο χώρο του πολυιατρείου, θα λειτουργεί και γραφείο για την εξυπηρέτηση πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα και της κεντρικής διοίκησης του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας. 

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, στη σύντομη ομιλία του, μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η δημοτική αρχή στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής, ειδικά σε μια περίοδο βαθύτατης οικονομικής κρίσης. 

«Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε όχι μόνο για να ανακουφίσουμε τον σωματικό πόνο των ανθρώπων που έχουν πληγεί από την κρίση, αλλά να προστατέψουμε και την αξιοπρέπειά τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης. 

Ο δήμαρχος Λαρισαίων ευχαρίστησε τη διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας και προσωπικά τον πρόεδρό της κ. Αναστάσιο Λάππα, για την απόφαση στήριξης της προσπάθειας του Δήμου, μέσω του προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας, αλλά και την προηγούμενη δημοτική αρχή, που ξεκίνησε τις σχετικές διαδικασίες. «Οφείλουμε να χτίζουμε πάνω σε όσα βρίσκουμε και να αναγνωρίζουμε τις θετικές προσπάθειες και δράσεις, πέρα από τις  πολιτικές και άλλες διαφωνίες.  Ετσι μπορεί να έχει συνέχεια ο Δήμος» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.  

Συνεχίζοντας, ο κ. Καλογιάννης επεσήμανε πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι η συνέργεια και η συνεργασία με φορείς, ιδρύματα, συλλογικότητες να ενισχυθεί, όσο το δυνατόν περισσότερο, προς όφελος της πόλης και των πολιτών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας κ. Αναστάσιος Λάππας, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την παρουσία στα εγκαίνια εκπροσώπων αρχών και φορέων της πόλης και τη βεβαιότητά του ότι η προσφορά της Τράπεζας, μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, θα έχει τη μέγιστη και τη βέλτιστη απόδοση για την κοινωνία της Λάρισας. 

Ο κ. Λάππας, έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή που ξεκίνησε το 1994 με την επωνυμία «Πιστωτικός Αναπτυξιακός Συνεταιρισμός ν. Τρικάλων», που γρήγορα εξελίχθηκε, αφού  από το 2007 μετονομάστηκε σε Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, η οποία σήμερα έχει συνεχή παρουσία σε όλους τους Θεσσαλικούς νομούς, με 10 καταστήματα, εκ των οποίων τα 2 στην πόλη της Λάρισας (1ο κατάστημα Βενιζέλου και Κενταύρων, 2ο κατάστημα Ηρώων Πολυτεχνείου και Εμπειρίκου) 

Ο πρόεδρος της τράπεζας, τόνισε ότι συνολικά οι Θεσσαλοί, έχουν αγκαλιάσει με την εμπιστοσύνη αυτή τη προσπάθεια, αφού όπως είπε μέσα στην περίοδο της κρίσης, ο αριθμός των συνεταίρων της τράπεζας αυξήθηκε, όπως και ο αριθμός των καταθέσεων. 

Ειδικά για το ζήτημα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ο κ. Λάππας τόνισε ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα αντιλήφθηκε την όλη διαδικασία, όχι ως κόστος για την επιχείρηση ή πολυτέλεια αλλά ως μια μακροπρόθεσμη στρατηγική επένδυση, ενώ επεσήμανε με έμφαση ότι η καθιέρωση και θεσμοθέτηση του πόρου στο Καταστατικό της Τράπεζας ήταν σημείο αναφοράς και διαλόγου. Αξίζει να σημειωθεί πως η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας έλαβε έπαινο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των ευρωπαϊκών βραβείων ΕΚΕ στην Ελλάδα, που αποτελεί νέο θεσμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω του οποίου αναγνωρίζει τις καλύτερες πρακτικές στο πεδίο της ΕΚΕ. 

Ετσι, στο πλαίσιο της 2ης δράσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αποφασίστηκε η υλοποίηση της πρότασης του Δήμου Λαρισαίων για την αγορά εξοπλισμού 4 ιατρείων, εξεταστηρίων και ενός φυσικοθεραπευτηρίου, συνολικού προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. 

 Χαιρετισμούς στην εκδήλωση των εγκαινίων, απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορας Αντωνίου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνος Γιαννακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Δημ. Δεληγιάννης καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Ιωάννης Γούλας, ο οποίος εκ μέρους της διοίκησης του οργανισμού ευχαρίστησε το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη για την διάθεση χώρου για τις ανάγκες των πληρωμάτων  αλλά και για τη στάθμευση των ασθενοφόρων. 

Στην εκδήλωση, παρέστησαν επίσης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο αναπληρωτής γραμματέας του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας κ. Γιώργος Δημοβέλης, στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου και της τράπεζας και κάτοικοι της περιοχής.