Το Κέντρο Ισπανικών Σπουδών «Maria Barbero»,  σε συνεργασία με το Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και τον Ελληνοϊσπανικό Σύνδεσμο της Λάρισας, διοργανώνει μία σειρά σεμιναρίων με θέμα την εκμάθηση Σεβιγιάνας, ενός  χαρακτηριστικού χορού της  Νότιας Ισπανίας. 

Η ονομασία του χορού προέρχεται από την Σεβίλλη (Sevilla), την πρωτεύουσα της Περιφέρειας της  Ανδαλουσίας (Andalucia), ενώ οι ρίζες του βρίσκονται στην εποχή των Βασιλέων Φερδινάνδου και Ισαβέλλας (Reyes Catolicos).  

Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς (όχι μόνον στην Ισπανία, αλλά και στο εξωτερικό) από τους τοπικούς χορούς της Ισπανίας, που χορεύεται, κυρίως, στις τοπικές εορτές (ferias) διαφόρων πόλεων με την συνοδεία τραγουδιών, που φέρουν την ίδια ονομασία.

 Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων, στα οποία θα διδάσκει Ισπανίδα, η οποία παρακολούθησε σχετικές σπουδές έξι ετών σε κρατική σχολή της Ισπανίας, είναι  οι 14/02,  28/02,  14/03  και 28/03. 

Τα μαθήματα θα παραδίδονται στον πρώτο όροφο του Μύλου του Παπά,  από τις 12.00 έως τις 13.30. 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  απευθύνονται στο  Κέντρο Ισπανικών Σπουδών «Maria Barbero», Κούμα και Παναγούλη 12  (Α’ όροφος) ή στο τηλέφωνο 2410530356.